Βασανισμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ταξιτζής: Κάλεσε το «100» μέσα από το κρατητήριο για να τον προστατεύσει!

Newsroom
Βασανισμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ταξιτζής: Κάλεσε το «100» μέσα από το κρατητήριο για να τον προστατεύσει!
O οδηγός υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και πως αναγκάστηκε να καλέσει την Άμεση Δράση μέσα από το κρατητήριο για να προστατευτεί.

Συνθήκες ομηρίας και βασανισμού μέσα στο κρατητήριο αστυνομικού τμήματος καταγγέλλει 53χρονος οδηγός ταξί.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος οδηγός ταξί κατήγγελλε πως το 2019 έπεσε θύμα αστυνομικής βίας μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Στην αρχή όπως είπε, αστυνομικοί του πήραν την πίεση καθώς ήταν διαβητικός και στη συνέχεια τον έδεσαν με τα χέρια ανοιχτά στο καλοριφέρ...

Το βίντεο όπου φαίνεται δεμένος με χειροπέδες από το καλοριφέρ κάνει τον γύρω του διαδικτύου και δικαίως έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου. Ο άνδρας κατήγγειλε πως χρειάστηκε να καλέσει ο ίδιος την «Άμεση Δράση» ώστε να τον να τον σώσει από την αστυνομική βία μέσα στα κρατητήρια.

Επιπλέον, κατήγγειλε πως είχε μώλωπες σε όλο του τα σώμα ενώ είπε πως η εμπειρία αυτή του άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η υπόθεση έκτοτε έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ερευνάται από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, έχει διαταχτεί ΕΔΕ, ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά δεν υπάρχει κανένα πόρισμα.