Σπάνιο χταπόδι «Ντάμπο» καταγράφηκε για πρώτη φορά και αιφνιδίασε τους επιστήμονες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σπάνιο χταπόδι «Ντάμπο» καταγράφηκε για πρώτη φορά και αιφνιδίασε τους επιστήμονες (vid)
Το χταπόδι Dumbo, που ονομάστηκε εύστοχα για τα πτερύγιά του που μοιάζουν με τα αυτιά του φανταστικού ελέφαντα, είναι πραγματικά ένα θαύμα του βυθού.

Σε μια μαγευτική ζωντανή μετάδοση από τα βάθη της θάλασσας, ξεδιπλώθηκε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη, καθώς ένα σπάνιο χταπόδι «Dumbo» έκανε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση. Αυτό το μοναδικό πλάσμα, που έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον εμβληματικό χαρακτήρα από την ταινία της Disney, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής.

Η εκπληκτική συνάντηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός livestream, που διεξήχθη από το ερευνητικό σκάφος του Ocean Exploration Trust. Η αποστολή τους; Να εξερευνήσουν τα αινιγματικά βάθη του θαλάσσιου εθνικού μνημείου Papahanaumokuakea, που βρίσκεται στην αχανή έκταση του Βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού.

Το χταπόδι Dumbo, που ονομάστηκε εύστοχα για τα πτερύγιά του που μοιάζουν με τα αυτιά του φανταστικού ελέφαντα, είναι πραγματικά ένα θαύμα του βυθού. Αυτά τα πλάσματα φημίζονται ως τα βαθύτερα ζωντανά χταπόδια που γνωρίζει η ανθρωπότητα, ευδοκιμώντας σε ένα περιβάλλον που παραμένει σε μεγάλο βαθμό αχαρτογράφητο. Με μέση διάρκεια ζωής τρία έως πέντε χρόνια, κατοικούν στα πιο ακραία υποβρύχια τοπία.

Το συγκεκριμένο δείγμα εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 2.665 μέτρων. Είναι εκπληκτικό ότι τα χταπόδια Dumbo είναι ικανά να επιβιώνουν σε ακόμη μεγαλύτερα βάθη, με ορισμένα να έχουν καταγραφεί σε επίπεδα έως και 7.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Η ανακάλυψη αυτή χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση των απέραντων μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού και περιμένουν να αποκαλυφθούν από ατρόμητους ερευνητές.