Η Apple απαντά στην θεωρία που κάνει λόγο πως το iPhone αλλάζει χρώμα όταν το χρησιμοποιείς

Επιμέλεια: Newsroom
Η Apple απαντά στην θεωρία που κάνει λόγο πως το iPhone αλλάζει χρώμα όταν το χρησιμοποιείς
Καθώς οι χρήστες συνεχίζουν να εξερευνούν τις δυνατότητες του iPhone 15, αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό έχει προσθέσει ένα απροσδόκητο επίπεδο ίντριγκας στον κατάλογο των χαρακτηριστικών της συσκευής.

Η Apple απάντησε γρήγορα σε μια θεωρία που κυκλοφορεί μεταξύ των χρηστών του iPhone 15, σύμφωνα με την οποία η συσκευή αλλάζει χρώμα κατά τη διάρκεια της χρήσης, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό το ενδιαφέρον φαινόμενο είναι όντως πραγματικό, αν και προσωρινό.

Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε πρόσφατα το πολυαναμενόμενο μοντέλο iPhone 15, το οποίο οι ειδικοί χαρακτήρισαν ως τη «μεγαλύτερη αναβάθμιση της συσκευής εδώ και τρία χρόνια». Με την επίσημη κυκλοφορία του στις 22 Σεπτεμβρίου, οι χρήστες έχουν πάρει με ανυπομονησία στα χέρια τους το νέο τηλέφωνο, το οποίο διατίθεται σε τιμές που κυμαίνονται από 979€ έως 2019€ , ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο και τις επιλογές αποθήκευσης. Με ενθουσιασμό εξερευνούν τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του, όπως η αυξημένη φωτεινότητα της οθόνης, η μεγαλύτερη οθόνη,και άλλα πολλά.

Η Apple παρουσίασε επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν το θόρυβο του περιβάλλοντος, επιτρέποντας στο μικρόφωνο να εστιάζει αποκλειστικά στη φωνή τους - μια πολύτιμη προσθήκη για όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους κυρίως για κλήσεις.

Ωστόσο, εν μέσω του ενθουσιασμού για αυτές τις νέες λειτουργίες, ορισμένοι χρήστες παρατήρησαν ένα περίεργο φαινόμενο: το άγγιγμα του τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή αλλαγή του χρώματος. Εμφανίστηκαν αναφορές για ένα φαινόμενο «ξεθώριασμα».

Η Apple διευκρίνισε ότι το φαινόμενο αυτό αποδίδεται στη χρήση ενός νέου υλικού για τα πλαίσια. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα που διέθεταν πλαίσια από ανοξείδωτο ατσάλι, το iPhone 15 Pro είναι το πρώτο που ενσωματώνει τιτάνιο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του τηλεφώνου και των φυσικών ελαίων από το δέρμα των χρηστών μπορεί να οδηγήσει σε αυτόν τον προσωρινό αποχρωματισμό. Ευτυχώς, αυτή η αλλοίωση του χρώματος δεν είναι μόνιμη, καθώς μπορεί να σκουπιστεί εύκολα, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή διατηρεί την αρχική της εμφάνιση.