Νέα πρόβλεψη Μαρουσάκη: «Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Νέα πρόβλεψη Μαρουσάκη: «Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» (vid)
Για επιδείνωση του καιρού που θα θυμίζει, όσον αφορά τον σχηματισμό, την κακοκαιρία Daniel προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες μέρες, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, προς το τέλος του μήνα αναμένεται νέα κακοκαιρία.

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωση του καιρού στο Open, η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, ωστόσο θα σημειωθούν κάποιες βροχές προς τα βόρεια και δυτικά το απόγευμα.

Από Κυριακή απόγευμα θα φτάσει στη χώρα μία ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη, που θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πλέον πάμε σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα.

Όπως σημείωσε η νέα κακοκαιρία δεν θα έχει την ίδια ένταση με τον Daniel «όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Τόνισε, ωστόσο, πως «δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει όλη τη χώρα. Παρόλα αυτά όμως -και για την περιοχή της Θεσσαλίας- θα πέσει μεγάλος όγκος νερού».

«Πόλεμος» μετεωρολόγων για την νέα κακοκαιρία

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε μετεωρολόγους σχετικά με την έλευση από το απόγευμα της Κυριακής, της νέα κακοκαιρίας «τύπου Daniel».

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, διαφώνησε με τις προβλέψεις Μαρουσάκη, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση συστημάτων , καθώς και ότι «τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας, δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής»