Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πώς αξιολογούν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης

Επιμέλεια: Newsroom
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πώς αξιολογούν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης
Αρνητική είναι η πρώτη αξιολόγηση των πολιτών για την κυβέρνηση μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού μέχρι τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, μαζί με το κύμα ακρίβειας που επιμένει, είχαν άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης στους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Ιουλίου 48% υποστήριξαν ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και 44% ότι πάνε προς τη σωστή.

Λιγότερο από δύο μήνες μετά, τα αποτελέσματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι απαντήσεις «πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση» εκτινάσσονται στο 66%, ενώ οι απαντήσεις πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση υποχωρούν ραγδαία στο 28%.

Είναι σαφές ότι η έρευνα δεν αποτυπώνει απλώς μια δυσαρέσκεια για την κατάσταση της χώρας αλλά και την απώλεια της αισιοδοξίας.

Στην ερώτηση για το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα η ακρίβεια κυριαρχεί!

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το 15% θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ανασφάλεια!

Πέραν του γενικού κλίματος απαισιοδοξίας, υπάρχει και σαφής δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το 61% έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση και μόνο το 32% έχει θετική γνώμη.