Η απάντηση της Αγαπηδάκη στον Μπέο: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα και προσωπικά και σεξιστικά σχόλια να κάνει» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η απάντηση της Αγαπηδάκη στον Μπέο: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα και προσωπικά και σεξιστικά σχόλια να κάνει» (vid)
Ο Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυσε επίθεση στην υφυπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη για το νερό στον Βόλο.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, απάντησε για το σχόλιο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, που αφορούσε εκείνη.

Αρχικά ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί «36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και δυο περιπτώσεις χρειάστηκαν νοσηλεία ολιγοήμερη. Τρία άτομα εμφάνισαν δερματικά εξανθήματα».

Η κ. Αγαπηδάκη τόνισε ότι όποιος επιχειρεί στις πληγείσες περιοχές, πρέπει να φοράει εξοπλισμό, ενώ υπογράμμισε ότι «Το νερό στο Βόλο δεν είναι πόσιμο, δεν ειναι κατάλληλο ούτε για προσωπική υγιεινή. Δεν βουρτσίζουμε δόντια με το νερό της βρύσης στο Βόλο. Δεν κάνουμε μπάνιο. Παίρνουμε το νερό, το βράζουμε στους 100 βαθμούς για 3 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει στην επιθυμητή θερμοκρασία και το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μπάνιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Κάνουμε ελέγχους για την ποιότητα νερού στο Βόλο», ανέφερε ακόμα η κ. Αγαπηδάκη.

Για τις επιθέσεις σε βάρος της από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ξεκαθάρισε ότι «Άλλο οι επιθέσεις εναντίον μου και άλλο η προστασία της ανθρώπινης υγείας».

«Καταλαβαίνω την πολιτική επίθεση. Θέλω να μου επιτεθεί πολιτικά όποιος θέλει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και προσωπικά και σεξιστικά σχόλια να κάνει. Μια χαρά είμαι. Αν δεν άντεχα δεν θα έμπαινα στην πολιτική. Αυτό είναι κάτι άλλο και άλλο είναι να παραπλανούμε τον κόσμο. Γιατί αυτά που λέω, τα λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα λένε όλοι οι ειδικοί σε όλες τις χώρες που έχουν παρόμοιες κρίσεις. Αν ο κ. Μπέος έχει μια ομάδα ειδικών που του λένε διαφορετικά πράγματα, ας έρθει με τεκμήρια να μας τα πει. Γιατί αυτά που σας λέω, ξαναλέω, είναι οδηγίες ανθρώπων, καθηγητών πανεπιστημίου, ειδικών, κατευθυντήριες οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν είναι κάτι που σκέφτηκα εγώ», είπε. «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κ. Μπέο» τόνισε.

«Ο κόσμος ξέρει τον θεσμικό ρόλο του καθενός μας. Ξέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που είναι επιφορτισμένος με τα θέματα δημόσιας υγείας και συνεργάζεται μια ομάδα ειδικών και δίνει μια οδηγία η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη, ξέρει ότι θεσμικός ρόλος είναι αυτός. Ο κ. Μπέος είναι δήμαρχος, έχει άλλες ευθύνες. Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο του. Όμως εδώ τα πράγματα, δεν είναι πολιτικά. Ξαναλέω είναι θέμα επιστημονικής τεκμηρίωσης. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στο Βόλο. Θα ελέγξουμε ξανά και ξανά το νερό. Είμαστε στην ίδια πλευρά όλοι και δεν περισσεύει κανένας» τόνισε η κ. Αγαπηδάκη.

«Το νερό από τις πλημμύρες έχει μέσα νεκρά ζώα, και χρειάζεται αυξημένη προσοχή, αποτελεί εστία μόλυνσης» είπε. Όσο για το αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επιδημίας ξεκαθάρισε: «Δεν βλεπω λόγω πανικού ούτε εφησυχασμού».