Το 2λεπτο ξέσπασμα κατοίκου στον Παλαμά live στην ΕΡΤ: «Σε κάθε καταστροφή καλύπτετε τα καθάρματα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το 2λεπτο ξέσπασμα κατοίκου στον Παλαμά live στην ΕΡΤ: «Σε κάθε καταστροφή καλύπτετε τα καθάρματα» (vid)
Ο Βάιος Παπαθανασίου, κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας είπε τα πράγματα με το όνομά τους, σε ένα ξέσπασμα μόλις 2 λεπτών.

Το δικό τους δράμα βιώνουν οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας που είδαν τους δικούς τους ανθρώπους να χάνονται και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Ο Βάιος Παπαθανασίου, κάτοικος που Παλαμά σε ένα 2λεπτο ξέσπασμα στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

«Καταστροφή απόλυτη... Ζήσαμε ακριβώς το όνειρο του Χόλιγουντ που ζει ο πρωθυπουργός χρόνια τώρα... Έχουμε ανθρώπους που πνίγηκαν, όπως η γιαγιά μου από την ίδια λάσπη που ζύμωναν για να μας ταϊσουν», ανέφερε αρχικά.

«Οι ίδιοι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την περιοχή και μιλάω για το ίδιο το κράτος που καθησύχαζε τους ανθρώπους ότι δεν συνέβη τίποτα, ήξεραν ότι θα συμβεί ακριβώς αυτό το πράγμα», συνέχισε να λέει.

«Τοπικοί ρεμπεσκέδες παίζουν πάνω σε θύματα, καταστροφές και ζωές ανθρώπων. Τοπικοί υποτιθέμενοι άρχονται δεν βοήθησαν πουθενά και ποτέ. Κοιτάζουν μόνο το δικό τους το κεφάλι. Αυτούς έχουμε, αυτοί μας αξίζουν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στα κανάλια και στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τους υπεύθυνους, με την μπάλα να παίρνει και τους παρουσιαστές της ΕΡΤ. «Μη νομίζετε ότι θα αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο. Και είστε υπόλογοι κι εσείς σε αυτό. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πείτε ότι μου δίνετε βήμα. Το βήμα το δίνετε διότι υπάρχει απόλυτη καταστροφή. ΕΡΤ, κανάλια δείχνετε στον κόσμο ότι πάνε όλα καλά. Βγήκε η Κεραμέως και είπε ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Εσείς φταίτε, εσείς τους καλύπτετε. Δεν φταίει κανένας άλλος. Δεν καταλαβαίνετε τίποτα, ούτε εσύ, ούτε η διπλανή σου...».