Φόβοι για μεγάλη τραγωδία στην Καρδίτσα και αγωνία για το τι θα αποκαλυφθεί όταν πέσει η στάθμη του νερού (vids)

Επιμέλεια: Newsroom
Φόβοι για μεγάλη τραγωδία στην Καρδίτσα και αγωνία για το τι θα αποκαλυφθεί όταν πέσει η στάθμη του νερού (vids)
Τρομακτικές καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στην Καρδίτσα με τον αριθμό των αγνοούμενων να μην μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί.

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών της Καρδίτσας μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Πολλά είναι τα χωριά που έχουν «βυθιστεί» κάτω από τα λασπωμένα νερά, τα οποία έχουν καλύψει τα πάντα.

Υπάρχει μεγάλη αγωνία και φόβος για το τι θα αποκαλυφθεί όταν θα πέσει η στάθμη του νερού και οι μόλις οι δυνάμεις διάσωσης θα καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια που έχουν καλυφθεί από το νερό και τη λάσπη.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς είναι αδύνατη η πρόσβαση των διασωστών σε αρκετές περιοχές. Ο φόβος για την αύξηση των νεκρών είναι μεγάλος.

Οι κάτοικοι στα χωριά της Καρδίτσας έτρεξαν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν από τη στάθμη του νερού που ανέβαινε επικίνδυνα. Ολόκληρες οικογένειες και ηλικιωμένοι πέρασαν ένα εφιαλτικό 24ωρο στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Οι εικόνες διάσωσης συγκλονίζουν. Κάτοικοι βγήκαν με βάρκες στους πλημμυρισμένους δρόμους για να προσεγγίσουν τα σπίτια όσων είχαν εγκλωβιστεί, ενώ στη μάχη της διάσωσης ρίχτηκε η Πυροσβεστική και ο στρατός.

Ο συντονιστής διασωστών ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «σύμφωνα με τις μαρτυρίες που λαμβάνουμε, χθες υπήρχαν στα χωριά, γύρω στα 15 άτομα σε ταράτσες στο χωριό μεταμόρφωση αλλά αυτό πρέπει να γνωστοποιείται και στους αρμοδίους. Υπάρχει δυσκολία σε αυτές τις περιοχές. Όπου υπάρχει πρόσβαση, το ΕΚΑΒ θα πηγαίνει στα περιστατικά. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να απεγκλωβιστούν».