Κραυγή αγωνίας για τους ηλικιωμένους στην Καρδίτσα: «Χρειάζονται φάρμακα, δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κραυγή αγωνίας για τους ηλικιωμένους στην Καρδίτσα: «Χρειάζονται φάρμακα, δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί» (vid)
Οι άνθρωποι στην περιοχή της Καρδίτσας ζουν από τα ξημερώματα έναν πραγματικό εφιάλτη εξαιτίας του «Daniel» και ζητούν βοήθεια με κάθε τρόπο από όπου μπορούν.

Τεράστιες καταστροφές, πλημμύρες, έξι νεκροί και έξι αγνοούμενοι, είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel που χτύπησε τη χώρα μας με ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Στιγμές τρόμου και ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι στην Καρδίτσα, η οποία έχει βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει συνεχώς. Κάτοικοι ζητούν βοήθεια καθώς από τα ξημερώματα η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική.

«Βγάλαμε μικρά παιδιά από το σπίτι, 6 και 8 χρόνων, πήγαμε απεγκλωβίσαμε ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Βαγγέλης Φαλάγγας, κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας, ο οποίος μαζί με άλλους συγχωριανούς του είναι στη στέγη ενός σπιτιού και περιμένουν να απεγκλωβιστούν.

«Από τις 04.00 το πρωί που το νερό έμπαινε στα σπίτια μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, ακούσαμε το πρώτο ελικόπτερο να πετάει. Ήταν προφανώς κάποιος που ήρθε να δει, όχι να κάνει κάτι...Έχουμε ανθρώπους ηλικιωμένους που χρειάζονται φάρμακα, δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί. Είναι σκληρό αυτό που λέω, αλλά δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί», λέει ο ίδιος.

Τα 20 άτομα που βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου δεν έχουν ούτε νερό ούτε φαγητό. «Έχω 5 ντομάτες σάπιες και τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού. Πίνουμε ένα ποτήρι νερό 4 άτομα» καταλήγει.