Γονείς στο Μεξικο έκαψαν βιβλία επειδή ήταν μολυσμένα με τον «ιό του κομμουνισμού» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γονείς στο Μεξικο έκαψαν βιβλία επειδή ήταν μολυσμένα με τον «ιό του κομμουνισμού» (vid)
Ομάδες Χριστιανών στο Μεξικό βγήκαν στους δρόμους για ένδειξη διαμαρτυρίας, βάζοντας στο στόχαστρο το Υπουργείο Παιδείας, ενώ κάποιοι έκαψαν βιβλία γιατί πίστευαν ότι προωθούσαν την «μαρξιστική - κομμουνιστική» ιδεολογία.

Σε μια έντονη διαμαρτυρία ενάντια σε αυτό που θεωρούν «μαρξιστική-κομμουνιστική» κατήχηση, χριστιανικές ομάδες στο Μεξικό βγήκαν στους δρόμους, με μια ομάδα να φτάνει στο σημείο να καίει βιβλία που πιστεύει ότι είναι εμποτισμένα με τέτοια ιδεολογία. Η διαμαρτυρία αυτή απορρέει από την αντίθεσή τους στα νέα σχολικά βιβλία που εισήγαγε το Υπουργείο Δημόσιας Εκπαίδευσης, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, περιέχουν περιεχόμενο που σχετίζεται με τη σεξουαλική και έμφυλη ιδεολογία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mexico News Daily, χιλιάδες γονείς από χριστιανικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με τουλάχιστον 12.000 άτομα να δίνουν το παρών στην Αγκουασκαλιέντες, μία από τις 32 πολιτείες του Μεξικού. Στην Τσιάπας, μια πολιτεία του νότιου Μεξικού που συνορεύει με τη Γουατεμάλα, γονείς έκαψαν επίσης τα επίμαχα βιβλία στο πλαίσιο της διαδήλωσής τους.

Η πόλη της Τσιάπας είναι γνωστή για την ύπαρξη χριστιανικού πληθυσμού. Συσσώρευσαν κουτιά με τα νέα σχολικά βιβλία, τα περιέλουσαν με καύσιμα και τα έβαλαν φωτιά, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Η εισαγωγή αυτών των σχολικών βιβλίων από το μεξικανικό υπουργείο Παιδείας ώθησε τους γονείς σε αυτές τις αντιδράσεις. Πάνω από 112.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε μια αίτηση που ζητούσε να σταματήσει η διανομή αυτών των σχολικών βιβλίων λόγω της συμπερίληψης σεξουαλικού και ιδεολογικού περιεχομένου για το φύλο χωρίς την κατάλληλη διαβούλευση με τους γονείς.