Όλοι ψάχνουν το χαμένο μπάσο του Paul McCartney: Η αξία του σήμερα είναι τεράστια

Newsroom
Όλοι ψάχνουν το χαμένο μπάσο του Paul McCartney: Η αξία του σήμερα είναι τεράστια
Ξεκίνησε παγκόσμια έρευνα για το χαμένο μπάσο του Paul McCartney που αγόρασε κάποτε για περίπου 30 ευρώ και τώρα μπορεί να αξίζει πάνω από 10 εκατομμύρια.

Μια παγκόσμια έρευνα έχει ξεκινήσει για τον εντοπισμό του χαμένου μπάσου του Paul McCartney, το οποίο αγόρασε για περίπου 30 ευρώ - και η αξία του σήμερα θα μπορούσε να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια!

Παρά τη μικρή τιμή που είχε η κιθάρα όταν την αγόρασε το 1961, το όργανο θα γινόταν στη συνέχεια βασικό στοιχείο της Beatlemania, με τον McCartney να την ανεβάζει τακτικά στη σκηνή από το 1961 έως το 1963, μέχρι ότου εξαφανίστηκε (λίγο πριν τη διάλυση του συγκροτήματος).

Αγόρασε την κιθάρα στη Γερμανία, με τον ίδιο να λέει στο παρελθόν ότι «την ερωτεύτηκε» επειδή κούμπωνε τέλεια στο αριστερό του χέρι.

Την συγκεκριμένη κιθάρα την είδαν για τελευταία φορά όταν ο McCartney, ο Ringo Starr, ο John Lennon και ο George Harrison ανέβουν στην οροφή των γραφείων τους στο Savile Row το 1969 για την τελευταία τους εμφάνιση.

Έκτοτε, ο 81χρονος McCartney αναζητά την «αγαπημένη» του κιθάρα, ένα ηλεκτρικό μπάσο Höfner 500/1 σε σχήμα βιολιού.

Τώρα, η Höfner ανέλαβε να βοηθήσει τον μουσικό στην απέλπιδα προσπάθεια αναζήτησης του οργάνου, το οποίο πλέον αποτιμάται σε περίπου τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ λόγω της τεράστιας μουσικής του ιστορίας.

Η αναζήτηση ξεκίνησε στο διαδίκτυο με το hashtag "tracingthebass", καλώντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.