Λεμεσός: Η στιγμή που ακροδεξιοί εισβάλουν σε κουρείο και χτυπούν με ξύλα τρομαγμένο μετανάστη

Επιμέλεια: Newsroom
Λεμεσός: Η στιγμή που ακροδεξιοί εισβάλουν σε κουρείο και χτυπούν με ξύλα τρομαγμένο μετανάστη
Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ (01/09) στη ρατσιστική πορεία στη Λεμεσό, με ομάδες ακροδεξιών να επιτίθονται κατά μεταναστών και να καίνε τα μαγαζιά τους.

Τα επεισόδια με πρόσχημα το μεταναστευτικό μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στη Λεμεσό (είχαν προηγηθεί άλλα στον Χλώρακα), με την κατάσταση να έχει βγει πλέον εκτός ελέγχου και να καταγράφονται ακραία φαινόμενα ρατσιστικής βίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, πέντε πρόσωπα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους οι οποίοι τους χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.

Οι ακροδεξιοί, φορώντας κουκούλες και κρατώντας ξύλα και λοστούς άρχισαν να κυνηγάνε αβοήθητους μετανάστες και να καταστρέφουν τις επιχειρήσεις τους..

Πολίτες που βρισκόντουσαν στους δρόμους τρομοκρατήθηκαν καθώς η κατάσταση έγινε επικίνδυνη με ρίψη μολότοφ και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.

Ντροπιαστικό βίντεο ντοκουμέντο του reporter.com.cy αποκαλύπτει το ρατσιστικό πογκρόμ που εκτυλίχθηκε εχθές το βράδυ στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, ένας μετανάστης βρέθηκε στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων, οι οποίοι μπούκαραν μέσα στo κτήριο και του επιτέθηκαν με ξύλα, ενώ στην συνέχεια δεν δίστασαν να τον βγάλουν έξω από το μαγαζί και να βάλλουν φωτιά στην επιχείρηση.

Επιχειρησιακό «φιάσκο» της Αστυνομίας

Από τα δεδομένα, σύμφωνα με το reporter.com.cy, που προκύπτουν φαίνεται ότι το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας, απέτυχε παταγωδώς, αφού σε μόλις τέσσερα λεπτά και σε απόσταση περίπου μόλις διακοσίων μέτρων από την έναρξη της πορείας, ο παραλιακός μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη.

Οι συγκεντρωμένοι χτύπησαν μετανάστες, ενώ εισήλθαν σε δρόμο της παραλιακής και άρχισαν να σπάνε διαδοχικά τα καταστήματα και περιουσίες τους.