Η Αυστρία προσφέρει δωρεάν δημόσια μέσα μεταφοράς για ένα χρόνο σε άτομα που θα κάνουν ένα συγκεκριμένο τατουάζ

Επιμέλεια: Newsroom
Η Αυστρία προσφέρει δωρεάν δημόσια μέσα μεταφοράς για ένα χρόνο σε άτομα που θα κάνουν ένα συγκεκριμένο τατουάζ
Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια νέα εκστρατεία στην Αυστρία που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η Αυστρία προσφέρει δωρεάν σιδηροδρομικές μετακινήσεις για ένα χρόνο σε όσους προτίθενται να κάνουν… τατουάζ που θα διαφημίζει τη νέα κάρτα διαδρομών.

Για να αποκτήσουν το πάσο, οι πρόθυμοι θα πρέπει να «χτυπήσουν» σε κάποιο σημείο του σώματός τους τη λέξη «Klimaticket», όπως αποκαλείται το πρόγραμμα δημόσιων συγκοινωνιών στη χώρα.

Η Leonore Gewessler, υπουργός Κλιματικής Αλλαγής της Αυστρίας και βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων , ανακοίνωσε το συγκεκριμένο μέτρο το Σαββατοκύριακο σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην πόλη St Pölten.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η Klimaticket είπε ότι τα τρία πρώτα άτομα που θα κάνουν το τατουάζ θα λάβουν το πάσο που τους δίνει το δικαίωμα δωρεάν σιδηροδρομικών ταξιδιών για ένα χρόνο.

Η εκστρατεία αυτή έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. Ο Henrike Brandstötter, Αυστριακός βουλευτής, είπε: «Το να προσφέρεις στους ανθρώπους χρήματα για να βάλουν τις διαφημίσεις στο δέρμα τους αποκαλύπτει μια απαράδεκτη άποψη για την εκμετάλλευση των ανθρώπων από έναν υπουργό της κυβέρνησης».

Ενώ η Gewessler είπε ότι η προώθηση δεν είναι κάτι κακό, ορισμένοι την κατηγόρησαν ότι εκμεταλλεύεται νέους και χρησιμοποιεί το δέρμα τους για να προωθήσει τις αλλαγές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με την The Telegraph, η βουλευτής είπε σε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι: «Αυτό έγινε με μεγάλη προσοχή και προσφέρεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών».