«Δεν επιτρέπεται να καθίσετε δύο άτομα στην ίδια ξαπλώστρα»: Απίστευτη καταγγελία σε παραλία των Χανίων

Επιμέλεια: Newsroom
«Δεν επιτρέπεται να καθίσετε δύο άτομα στην ίδια ξαπλώστρα»: Απίστευτη καταγγελία σε παραλία των Χανίων
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε μέρος σε παραλία των Χανίων, όπου μια νεαρή κοπέλα καταγγέλει την υπεύθυνη επιχείρησης και περιγράφει την δική της οπτική γωνία.

Τα παράπονα των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες των Χανίων και για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι επαγγελματίες διαχειρίζονται τις ακτές φαίνεται να είναι ατελείωτα. Ενδεικτική είναι η συμπεριφορά που εξέθεσε μια 25χρονη την Τετάρτη (23/8) στη Νέα Χώρα. Η ίδια διαπίστωσε ότι οι ξαπλώστρες είναι μόνο για ιδιώτες και ο υπάλληλος προχώρησε ακόμη περισσότερο, συμβουλεύοντάς την να μην καθίσει για να μην «παραβιάσει» τον κανόνα.

Στην αναλυτική αναφορά της, ανέφερε ότι πήγε στην παραλία για να συναντήσει τους φίλους της: «Δεν σκόπευα να μείνω πολύ γιατί έπρεπε να πάω στη δουλειά. Πριν καν προλάβω να φτάσω κανονικά στους φίλους μου και ενώ στεκόμουν έχοντας πει μόνο "γεια" στους φίλους μου, με πλησιάζει η υπεύθυνος του καταστήματος και μου λέει ότι πρέπει να πληρώσω για ξεχωριστή ξαπλώστρα, καθώς δεν επιτρέπεται να βρίσκονται δύο άτομα σε μία».

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, Το περιστατικό αυτό ρίχνει φως στις συνεχιζόμενες εντάσεις γύρω από τη διαχείριση των εγκαταστάσεων της παραλίας. Είναι σαφές ότι ορισμένοι επαγγελματίες εφαρμόζουν αυστηρούς κανόνες, προκαλώντας ταλαιπωρία στους λουόμενους που μπορεί να έχουν διαφορετικές προσδοκίες και σχέδια.

Με περίσσιο θάρρος, χωρίς να έχω αντιδράσει μου είπε πως «δεν επιτρέπεται ούτε στην άμμο να κάτσω καθώς η παραλία είναι στην κατοχή της και τη νοικιάζει». Της εξηγώ πως δεν θα το έκανα και πως ο τρόπος που μου μίλησε τη στιγμή που έφτασα ήταν ανεπίτρεπτος.

Την ρώτησα επίσης «Από πού κι ως που απαγορεύεται να κάτσω στην ίδια ξαπλώστρα ή στην άμμο;’ Με την ίδια να επικαλείται τη νομοθεσία και πως θα την σπάγαμε δείχνοντας μου άλλες ξαπλώστρες που τις είχε δέσει επειδή είχαν υποστεί φθορές.

Για ποια νομοθεσία μιλάμε ακριβώς; Ας μην αναφέρω το γεγονός πως τη χρέωσε έξι ευρώ. Που; Σε μία παραλία στη Νέα Χώρα όταν την ίδια στιγμή πας κάπου αλλού, την έξτρα τη χρεώνουν τρία. Δεν θα σχολιάσω τη χρέωση αλλά τη συμπεριφοράς της εν λόγω κυρίας.

Αυτή η μιζέρια, η γκρίνια του δίνω λεφτά για να νοικιάσω τον χώρο και συμπεριφέρομαι σα να μου ανήκει όλη η παραλία έχει κουράσει. Και ύστερα κάποιοι καταστηματάρχες κλαίγονται και αναρωτιούνται γιατί δεν πατάνε τα πόδια τους οι ντόπιοι, όταν οι ίδιοι τους διώχνουν με τον τρόπο τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα ενώ προσθέτει:

«Αξίζει να αναφέρω ότι ήμουν ντυμένη για την εργασία μου, δεν φορούσα ρούχα παραλίας, καθώς ήμουν πράγματι περαστική από το κατάστημα για να χαιρετίσω τους φίλους μου και ήταν εμφανές ότι ούτε στη θάλασσα θα έμπαινα ούτε ηλιοθεραπεία σκόπευα να κάνω, οπότε ήταν εξαρχής παράξενο να με αντιμετωπίσει σαν λουόμενη. Επίσης, θα αναφέρω πως αφότου πλήρωσα, αποφάσισα να κάτσω λίγο παραπάνω κι έτσι πήγα φόρεσα το μαγιό μου κι έκατσα για μισή ώρα ώστε να »εκμεταλλευτώ» και να μη κλαίω τα έξι ευρώ που έδωσα για μία έξτρα ξαπλώστρα» καταλήγει.

Δείτε το βίντεο: Διακοπές στην Κύθνο, στα καλύτερα του νησιού! - Tips by Markos