Θεσσαλονίκη: 20χρονος κρατούσε ομήρους 13 μετανάστες, ανάμεσα τους και 6 παιδιά

Επιμέλεια: Newsroom
Θεσσαλονίκη: 20χρονος κρατούσε ομήρους 13 μετανάστες, ανάμεσα τους και 6 παιδιά
Εντοπίστηκαν 13 μετανάστες που κρατούνταν όμηροι από εγκληματική οργάνωση.

Δεκατρείς μετανάστες, ανάμεσα τους και έξι παιδιά, κατακρατούνταν από έναν 20χρονο παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επιχείρησης στην περιοχή του Εχεδώρου στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, εντόπισαν -μεσημεριανές ώρες χθες - και απελευθέρωσαν τους μετανάστες, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και συνέλαβαν τον 20χρονο, ο οποίος επίσης δε διέθετε έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Ο δράστης μαζί με συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, απαιτούσαν εκβιαστικά από τους μη νόμιμους μετανάστες χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Σε βάρος του 20χρονου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου σχημάτισαν δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης και της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.