ΗΠΑ: Πιλότος πέθανε εν ώρα πτήσης με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική προσγείωση (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
ΗΠΑ: Πιλότος πέθανε εν ώρα πτήσης με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική προσγείωση (vid)
Πανικός επικράτησε κατά τη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους με 271 επιβάτες, που ξεκίνησε από το Μαϊάμι με προορισμό τη Χιλή, όταν ένας από τους πιλότους κατέρρευσε στην τουαλέτα και πέθανε.

Σε μια ζοφερή τροπή των γεγονότων, η ξαφνική κατάρρευση ενός πιλότου και ο επακόλουθος θάνατος του στην τουαλέτα ενός Boeing 787 κατά τη διάρκεια εμπορικής πτήσης από το Μαϊάμι στη Χιλή οδήγησε σε μια οδυνηρή αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά το βράδυ της Κυριακής (13/8). Επιβάτες που επέβαιναν στο αεροσκάφος παρείχαν λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Ο Iván Andaur, ηλικίας 56 ετών, ήταν επικεφαλής της πτήσης της LATAM Airlines με προορισμό το Σαντιάγο όταν,,γύρω στις 11 το βράδυ, υπέστη καρδιακή ανακοπή, όπως αναφέρει η Sun.

Οι δύο συγκυβερνήτες του βρέθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση, παίρνοντας τη γρήγορη απόφαση να δρομολογήσουν αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen της Πόλης του Παναμά. Εν τω μεταξύ, μια νοσοκόμα και δύο γιατροί, που ευτυχώς ήταν παρόντες στην πτήση, έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην προσπάθειά τους να τον επαναφέρουν, όπως αναφέρει αναλυτικά η εφημερίδα.

Κατά τραγικό τρόπο, οι προσπάθειές τους εμποδίστηκαν από την ανεπάρκεια των προμηθειών, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε αβοήθητη κατάσταση. Η νοσοκόμα που βοήθησε, δήλωσε: «Δυστυχώς, δεν είχαμε τα απαραίτητα μέσα για να πραγματοποιήσουμε αποτελεσματική ανάνηψη. Η LATAM πρέπει να ασχοληθεί με τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας και ιατρικής περίθαλψης, περιπτώσεις όπου θα μπορούσαν να σωθούν ζωές, αλλά οι πόροι αποδεικνύονται κρίσιμοι».