Η κρυφή παραλία των Κυκλάδων: Βλέπεις πεντακάθαρα τον βυθό της στα 10 μέτρα βάθος

Η κρυφή παραλία των Κυκλάδων: Βλέπεις πεντακάθαρα τον βυθό της στα 10 μέτρα βάθος
Όσοι το έχουν επισκεφτεί μιλούν για ένα από τα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας.

Δεν μπορείς να καταλάβεις την ομορφιά ενός μέρους, αν δεν το έχεις επισκεφτεί. Ωραίες οι φωτογραφίες και τα βίντεο, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με την πραγματική εικόνα που θα συναντήσεις εκεί. Κάπως έτσι συμβαίνει και στην περίπτωσης της Πολύαιγου, αυτού του μικρού ακατοίκητου νησιού απέναντι από την Κίμωλο, που αποθεώνεται για τις παραλίες του.

Δεν είναι τυχαίο πως η Πολύαιγος αποκαλείται και "Πολυνησία των Κυκλάδων”. Άλλωστε, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, μιας και φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό από σπάνια απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας. Για να φτάσει κάποιος εκεί θα χρειαστεί αναγκαστικά να νοικιάσει σκάφος ή να κλείσει κάποια από τις κρουαζιέρες που ξεκινούν από τη Μήλο ή την Κίμωλο.

Εκεί, λοιπόν, υπάρχει μια παραλία η οποία αφήνει τους επισκέπτες της με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για τα “Γαλάζια Νερά”, τα οποία καταλαβαίνεις αμέσως γιατί πήραν αυτό το όνομα. Η αίσθηση όποιου φτάνει για πρώτη φορά σε αυτό το μαγικό σημείο δύσκολα περιγράφεται.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα, ενώ το πιο συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι πως μπορείς να δεις πεντακάθαρα την άμμο στον βυθό της παραλίας ακόμη και στα 10 μέτρα βάθος.

Τα Γαλάζια Νερά γεμίζουν από σκάφη όλο το καλοκαίρι, ενώ ειδικά την περίοδο του Αυγούστου θα δεις πολλά ιστιοπλοϊκά, ακόμη και μεγάλου μήκους κότερα να δένουν εκεί. Επίσης, δεν είναι λίγοι και οι επώνυμοι που έχουν κατά καιρούς επισκεφτεί τη συγκεκριμένη παραλία, από τον βασιλιά Κάρολο της Βρετανίας μέχρι τη Μόνικα Μπελούτσι.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς τη Μήλο, την Κίμωλο ή ακόμη και τη Σίφνο, μη χάσεις την ευκαιρία να κλείσεις κάποιο σκάφος και να κάνεις μια βουτιά σε αυτά τα ασύγκριτης ομορφιάς νερά.