Νορβηγία: Το εστιατόριο - διαστημόπλοιο που έγινε viral στο TikTok (vid)

Νορβηγία: Το εστιατόριο - διαστημόπλοιο που έγινε viral στο TikTok (vid)
Το αρχιτεκτονικό θαύμα που στεγάζει αυτό το τετραώροφο εστιατόριο δεν είναι ένα συνηθισμένο κτίριο. Εμπνευσμένο από το σχέδιο του ματιού ενός ψαριού, φέρει την εύστοχη ονομασία Salmon Eye.

Ξεκινώντας μια γαστρονομική περιπέτεια που αψηφά τις γήινες νόρμες, ένα σικ εστιατόριο εμφανίστηκε μέσα σε ένα κολοσσιαίο «UFO» στην καρδιά ενός νορβηγικού φιόρδ, προκαλώντας αίσθηση στο TikTok.

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε στη Γη, αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή φιλοξενεί στην πραγματικότητα ένα από τα πιο μοναδικά εστιατόρια στον κόσμο.

Μέσα στο μεγαλείο του Hardangerfjord, του δεύτερου μακρύτερου φιόρδ της Νορβηγίας που εκτείνεται σε μια εντυπωσιακή απόσταση 179 χιλιομέτρων, βρίσκεται το Restaurant Iris. Αυτό το κατάστημα προσφέρει μια γευστική εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Το αρχιτεκτονικό θαύμα που στεγάζει αυτό το τετραώροφο εστιατόριο δεν είναι ένα συνηθισμένο κτίριο. Εμπνευσμένο από το σχέδιο του ματιού ενός ψαριού, φέρει την εύστοχη ονομασία Salmon Eye. Παρουσιάστηκε στο δεύτερο μισό του 2022 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλωτές εγκαταστάσεις στον κόσμο.

@marieriksmoen Most spectacular restaurant in Norway! #restaurant #spectacular #michelin #michelinstar #iristherestaurant #hardangerfjord #norway ♬ Theme from "A Summer Place" - Percy Faith And His Orchestra

Στολισμένο με 9.000 χαλύβδινες πλάκες, με βάρος 1.256 τόνων και διάμετρο 25 μέτρων, είναι σίγουρα ένα εστιατόριο που προκαλεί δέος.

Με πρόσβαση αποκλειστικά με σκάφος, το εστιατόριο προσφέρει στους επισκέπτες ένα «αποκλειστικό γαστρονομικό ταξίδι», το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα απολαυστικό γεύμα 18 πιάτων. Με φόντο την πανοραμική θέα που περιλαμβάνει φιόρδ, παγετώνες και βουνά, οι επισκέπτες βιώνουν μια γαστρονομική περιπέτεια που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Ένα μαγευτικό βίντεο που παρουσιάζει το μεγαλείο του εστιατορίου έχει συγκεντρώσει πάνω από οκτώ εκατομμύρια προβολές. Η Mari Eriksmoen, η χρήστης του TikTok που είναι υπεύθυνη για την viral ανάρτηση, παρομοίασε το να μπαίνεις στο εσωτερικό του εστιατορίου με την είσοδο σε ένα διαστημόπλοιο.