Η φρικτή στιγμή που 48χρονη προσπάθησε να σκοτώσει γάτα με τούβλο: «Προσπάθησα να την απαλλάξω από τη δυστυχία της» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η φρικτή στιγμή που 48χρονη προσπάθησε να σκοτώσει γάτα με τούβλο: «Προσπάθησα να την απαλλάξω από τη δυστυχία της» (vid)
Καταγεγραμμένες σε βίντεο, οι οδυνηρές εικόνες δείχνουν την Mattinson, ντυμένη με ροζ στολή, να εκτοξεύει το τούβλο τουλάχιστον τέσσερις φορές μέσα στον κάδο, καθώς προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του τρομοκρατημένου ζώου.

Σε ένα ενοχλητικό περιστατικό, συγκλονιστικά πλάνα ήρθαν στην επιφάνεια, αποκαλύπτοντας τις οδυνηρές πράξεις μιας γιαγιάς που προσπάθησε να σκοτώσει μια γάτα χρησιμοποιώντας ένα τούβλο. Η οδυνηρή σκηνή εκτυλίσσεται καθώς η Pamela Mattinson, ηλικίας 48 ετών, παγιδεύει ανελέητα το αβοήθητο αιλουροειδές σε έναν κάδο απορριμμάτων, υποβάλλοντάς το σε μια τρομακτική δοκιμασία.

Καταγεγραμμένες σε βίντεο, οι οδυνηρές εικόνες δείχνουν την Mattinson, ντυμένη με ροζ στολή, να εκτοξεύει το τούβλο τουλάχιστον τέσσερις φορές μέσα στον κάδο, καθώς προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του τρομοκρατημένου ζώου. Μετά από κάθε χτύπημα, η κάμερα καταγράφει το βλέμμα της προσηλωμένο στον κάδο, αξιολογώντας την κατάσταση της αγωνιώδους γάτας.

Η Mattinson συνελήφθη από τις αρχές, αφού κατάφερε να ανακτήσει την τραυματισμένη γάτα και να ξεκινήσει το ταξίδι της προς έναν κτηνίατρο. Η σύλληψή της σηματοδότησε ένα κρίσιμο βήμα για την αντιμετώπιση του αποτρόπαιου περιστατικού.

Παρά τους ισχυρισμούς της ότι προσπαθούσε να την «απαλλάξει από τη δυστυχία της» λόγω του τυχαίου τραυματισμού της γάτας, η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί. Ευτυχώς, η γάτα κατάφερε να αναρρώσει πλήρως.

Η απόφαση του δικαστηρίου να μην φυλακίσει την Mattinson έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Παρ' όλα αυτά, το περιστατικό χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση της σημασίας της ενσυναίσθησης, της συμπόνιας και της ευθύνης που συνεπάγεται η φροντίδα των ζώων, καθώς και της σημασίας των κατάλληλων νομικών ενεργειών για τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων και την πρόληψη περαιτέρω περιπτώσεων κακοποίησης.