ΗΠΑ: Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 12χρονο επειδή πήγε να πετάξει τα σκουπίδια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
ΗΠΑ: Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 12χρονο επειδή πήγε να πετάξει τα σκουπίδια (vid)
Το υλικό δείχνει έναν νεαρό αγόρι να συλλαμβάνεται από αστυνομικό έξω από συγκρότημα διαμερισμάτων. Ένας ανήσυχος άνδρας εκφράζει την αγωνία του, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του έχει υποστεί τραύματα.

Ένα βίντεο σύλληψης ενός 12χρονου αγοριού στο Μίσιγκαν, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως στο TikTok, προκάλεσε τη συγγνώμη τόσο της τοπικής αστυνομίας όσο και του δημάρχου. Το περιστατικό διευκρινίστηκε ως μια «ατυχής παρεξήγηση» που προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας πεζής καταδίωξης που αφορούσε έναν ύποπτο που συνδέεται με μια ύποπτη κλοπή οχήματος.

Το βίντεο προκάλεσε την ταχεία αντίδραση του δημάρχου του Λάνσινγκ, Άντι Σορ, καθώς και των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου, οι οποίες εξέδωσαν τρεις ξεχωριστές ανακοινώσεις μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

@careyann327

Kid taking out trash being harassed by police. Father defending his son. Wrong person.

♬ original sound - Talkingtom24🐺

Το υλικό δείχνει έναν νεαρό αγόρι να συλλαμβάνεται από αστυνομικό έξω από συγκρότημα διαμερισμάτων. Ένας ανήσυχος άνδρας εκφράζει την αγωνία του, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του έχει υποστεί τραύματα. Το παιδί τοποθετείται στη συνέχεια σε ένα αστυνομικό όχημα, για να αφεθεί αργότερα ελεύθερος στο άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ο πατέρας του.

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό TikTok, έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές και έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι το αγόρι τέθηκε υπό κράτηση ενώ απλά πετούσε σκουπίδια.