Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέφλεια:Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίζεται ότι η αστυνομία άφησε απροστάτευτο τον πελάτη του

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέφλεια:Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίζεται ότι η αστυνομία άφησε απροστάτευτο τον πελάτη του
Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίζεται ότι η αστυνομία άφησε απροστάτευτο πελάτη του - οπαδό, ο οποίος έχει συλληφθεί για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ευθύνες στην ΕΛΑΣ ρίχνει ο Αλέξης Κούγιας για την καταδρομική επίθεση αγνώστων σε καφετέρια πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το πρωί της Πέμπτης (10/08). O γνωστός ποινικολόγος έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός Έλληνα εκ των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που έγινε στόχος των αγνώστων.

Όπως επισημαίνει, ο εντολέας του Ι.Τ. συνελήφθη «χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο όπως κάμερες ασφάλειας της περιοχής ή αποτυπώματα σε κατασχεθέντα αντικείμενα, στα οποία ευρέθησαν καιαποτυπώματα και αίμα και αναμένεται να βρεθεί και DNA, ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να τον συνδέει με συμμετοχή στην
οιανδήποτε πράξη, η οποία θα συνιστούσε και συμμετοχή του στα εγκλήματα, για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη
».

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι ο εντολέας του συνελήφθη επειδή είναι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και «ένας νεαρός αστυνομικός της Ομάδας Δράσης της ΕΛ.ΑΣ τον είδε να περπατάει σε μια οδό κοντά στο σημείο, όπου έγιναν τα επεισόδια. Ο συγκεκριμένος εντολέας μου – κατηγορούμενος δεν φορούσε κουκούλα, δεν φορούσε κράνος, δεν είχε γάντια και κυρίως δεν ευρέθη στην κατοχή του κανένα μαχαίρι και κανένας σουγιάς από αυτούς που κατασχέθηκαν, κανένα ξύλο, κανένας σιδηρολοστός και κανένα αιχμηρό αντικείμενο».

Ο κ.Κούγιας αναφέρει ότι η ΕΛΑΣ, «αφού προηγουμένως διέρρευσε τα στοιχεία της ταυτότητος του (αυτή μόνο μπορούσε να το κάνει, αφού το περιεχόμενο της δικογραφίας το γνωρίζουν μόνο η ΕΛ.ΑΣ, η κυρία Ανακριτής που διεξάγει την ανάκριση, και ο Εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη), δεν φρόντισε να προστατεύσει το κατάστημα του και τον άφησε εντελώς ανυπεράσπιστο, αφού τον κατέστησε ήδη υποψήφιο θύμα από κακοποιούς οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς είναι ο μόνος από τους συνολικά 105 κατηγορούμενους που έχει και γνωστή μόνιμη κατοικία και πολύ γνωστή επιχείρηση στους Αμπελόκηπους, αλλά και άφησε χωρίς καν στοιχειώδη φύλαξη την επιχείρησή του, ώστε οι επικίνδυνοι κακοποιοί, δήθεν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, που χρησιμοποιούν την ιστορική ομάδα, για να διαπράττουν τις αξιόποινες συμπεριφορές τους, διέλυσαν το κατάστημα του, χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου να συλληφθεί και να προσαχθεί έστω ένας από αυτούς στη ΓΑΔΑ, η οποία απέχει από το κατάστημα του εντολέα μου λιγότερο από 300 μέτρα».

Καταλήγοντας, ο γνωστός ποινικολόγος κάνει λόγο για «ραντεβού θανάτου» μεταξύ «των εγκληματιών Κροατών και εγκληματιών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, από τους οποίους δυστυχώς δεν συνελήφθη ούτε ένας».