Το Bloomberg κάνει λόγο για νέο καύσωνα και προειδοποιεί για θερμοκρασίες-ρεκόρ

Επιμέλεια: Newsroom
Το Bloomberg κάνει λόγο για νέο καύσωνα και προειδοποιεί για θερμοκρασίες-ρεκόρ
Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται κατά την διάρκεια του Αυγούστου με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στα ύψη.

Ένα νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη μετά τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Bloomberg.

Τον Αύγουστο αναμένονται θερμοκρασίες κάτω από το συνηθισμένο σε σημαντικό τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης. Ωστόσο, κατά το δεύτερο μισό του μήνα οι θερμοκρασίες σε Ισπανία, νότια Ιταλία και Ελλάδα, αναμένεται να ξεπεράσουν τους μέσους όρους της εποχής, προκαλώντας πιθανώς και τα υψηλότερα νούμερα όλων των εποχών.

Στη Ρώμη και την Καταλονία σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ τον περασμένο μήνα, ενώ η Σαρδηνία έκανε το ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Ιούλιο αφού έφτασε στους 48 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεραστεί.

«Ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους τόσο για την στεριά όσο και για τις θερμοκρασίες των ωκεανών στο Βόρειο Ημισφαίριο, επομένως υπάρχει πιθανότητα να δούμε περαιτέρω κύματα καύσωνα τον Αύγουστο», δήλωσε η Samantha Burgess, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus.