«Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες: Εννιά βουλευτές «αδειάζουν» τον Στίγκα, τι έγινε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασιδιάρη (vid)

«Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες: Εννιά βουλευτές «αδειάζουν» τον Στίγκα, τι έγινε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασιδιάρη (vid)
Προς διάλυση οι Σπαρτιάτες; Ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές κατά του Βασίλη Στίγκα, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη.

O καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ανακοίνωσε χτες (27/7) μέσω της δικηγόρου του, την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας.

Ο βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την ανακοίνωση του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση, είπε στην βουλή «το ευχάριστο των ημερών κατά τη προσωπική μου άποψη είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας. Πιστεύω εκφράζει τη μοναδική ελπίδα για να ξαναγίνει η Αθήνα Ελληνική. Σχεδιάζετε άκουσα νέες τροπολογίες κατά του κ. Κασιδιάρη. Αφήστε τους πολίτες να ψηφίσουν τον υποψήφιο που τους αρέσει».

Ο αρχηγός του κόμματος Βασίλης Στίγκας βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας και ανέφερε: «Δεν είχα γνώση επί του θέματος και οφείλω εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές ακόμα και διαγραφή του βουλευτή.

Μάλιστα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως θα ανακοινώσει δημόσια τις αποφάσεις του, την Παρασκευή το πρωί.

Ωστόσο όταν ο Βασίλης Στίγκας αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών ενημέρωσαν πως ο γραμματέας, κ. Γιάννης Δημητροκάλης επιθυμεί να κάνει δημόσια δήλωση.

«Οι βουλευτές της ΚΟ Σπαρτιάτες, καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής εις βάρος του συναδέλφου μας, Κωνσταντίνου Φλώρου», δήλωσε στις κάμερες και μοίρασε κείμενο στους δημοσιογράφους υπογεγραμμένο από τους 9 εκ των 12 βουλευτών.

Τι μπορεί να γίνει αν αποχωρήσουν οι βουλευτές

Οι βουλευτές δεν έχουν τρόπο να καθαιρέσουν από τη θέση του τον Βασίλη Στίγκα, παρά μόνο να αποχωρήσουν, διαλύοντας αυτόματα την κοινοβουλευτική ομάδα. Η Βουλή, χωρίς την συναίνεση του προέδρου δεν μπορεί να αναγνωρίσει κανένα άλλο πρόσωπο ως επικεφαλής.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, την ίδια στιγμή, πηγές από την ΚΟ των Σπαρτιατών, διαμήνυαν πως εκτός από τους 9 που υπογράφουν το κείμενο και οι δύο εναπομείναντες βουλευτές συμφωνούν μαζί τους, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί, δίνει τη δυνατότητα για σχηματισμό νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Και αυτό γιατί, ένα κόμμα μπορεί να διατηρήσει την ΚΟ με την οποία εκλέχθηκε (από την αρχή της θητείας του) διατηρώντας ως και 5 βουλευτές. Εφόσον ωστόσο, αποχωρήσουν από τους Σπαρτιάτες 10 συνολικά πρόσωπα, τότε μπορούν να δημιουργήσουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα, με νέο όνομα και αρχηγό που αυτοί θα επιλέξουν.