Συγκλονίζει ο εικονολήπτης που κατέγραψε την στιγμή της πτώσης του Canadair: «Θα με στοιχειώνει αυτό το πλάνο» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκλονίζει ο εικονολήπτης που κατέγραψε την στιγμή της πτώσης του Canadair: «Θα με στοιχειώνει αυτό το πλάνο» (vid)
«Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχουμε συνέλθει» λέει ο Γιώργος Αγνίδης που κατέγραψε καρέ καρέ για την ΕΡΤ τη μοιραία πτώση του Canadair.

Ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, Γιώργος Αγνίδης, κατέγραψε καρέ-καρέ την τραγική στιγμή της πτώσης και της συντριβής του μοιραίου Canadair στην Κάρυστο, μετά από μια καταπληκτική προσπάθεια για την κατάσβεση φωτιάς. Ο εικονολήπτης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, φανερά σοκαρισμένος από όσα έζησε.

Ο ίδιος ο εικονολήπτης περιγράφει την φρίκη που βίωσε και την ένταση που νιώθει μέσα του: «Έβλεπα τα αεροπλάνα που έκαναν καταπληκτικές προσπάθειες για να σβήσουν μία φωτιά, μία αναζωπύρωση, και κάποια στιγμή σκέφτηκα να κάνω δύο τρία κοντινά πλάνα. Βλέπω την ώρα που το αεροπλάνο χτυπάει στο δέντρο, εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει κάπως πορεία και να κάνει βουτιά. Και εκείνη τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος. Δεν το πίστευα, ακόμα δεν έχω συνέλθει» περιγράφει ο εικονολήπτης.

«Διάλεξα εκείνη τη στιγμή για να γράψω 2-3 εντυπωσιακά πλάνα για να φαίνεται η προσπάθειά τους, η αυτοθυσία τους. Είναι ήρωες αυτοί οι άνθρωποι. Φαίνεται πάρα πολύ καθαρά και μέχρι εκεί ήταν πολύ ωραία πλάνα. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι εκείνη η ώρα που γίνεται ένα η κάμερα πάνω στο σώμα, πάνω στο μάτι αλλά δυστυχώς όλο αυτό το πράγμα μπαίνει και μέσα στην ψυχή και θα με ακολουθεί για πάρα πολύ καιρό ακόμα».