Μαρτυρία από την πτώση του Canadair: «Το είδα να περνάει δίπλα μου και μετά άκουσα το μπαμ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μαρτυρία από την πτώση του Canadair: «Το είδα να περνάει δίπλα μου και μετά άκουσα το μπαμ» (vid)
Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας στο Reader για το Canadair που έπεσε στην Κάρυστο.

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair έπεσε κατά την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο. Το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους είναι το λιγότερο σοκαριστικό.

Αυτή την ώρα πετάει ελικόπτερο πάνω από το σημείο πτώσης για να δει την κατάσταση.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ. Αυτή τη στιγμή έχει προσεγγίσει το σημείο ήδη πυροσβεστικό όχημα και ενεργεί, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Προχωράω για λίγα μέτρα μπροστά και ακούω ένα μεγάλο μπαμ»

To Reader μίλησε με έναν αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε στο σημείο.

«Είχα πάει να διανείμω τρόφιμα στους πυροσβέστες και σε κάποια φάση περνάει ακριβώς από δίπλα μου το αεροπλάνο έχοντας ουσιαστικά 90 μοίρες προς το έδαφος. Εκεί τρόμαξα και σκέφτηκα "τι μπορεί να συμβαίνει". Προχωράω για λίγα μέτρα μπροστά και ακούω ένα μεγάλο μπαμ από το βάθος».

«Αυτή τη στιγμή έχουν κατέβει οι πυροσβέστες όλοι που είχαν συγκεντρωθεί εδώ, κατεβαίνουν προς την πλαγιά του βουνού για να σβήσουν την πυρκαγιά στο Canadair.

Είναι σε μία δύσβατη πλαγιά αλλά υπάρχει δρόμος και έχουν φτάσει ήδη οι πυροσβέστες εκεί».

Το χρονικό της πτώσης του Canadair

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης (25/07) κατά την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Canadair ανήκε στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη. Στο σημείο της πτώσης προκλήθηκε πυρκαγιά.

Μιλώντας στο Reader ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, επιβεβαίωσε την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους. Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά στη νότια Εύβοια συνεχίζει να καίει με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να την περιορίσουν.

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος υπάρχει συνδρομή από ελικόπτερα και αεροσκάφη όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ξημερώματα στάλθηκε μέσω 112 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός στις 01:51 προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το βράδυ η υγρασία στο νησί διευκόλυνε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Καρυστό συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.