Άδωνις: «Μη ρισκάρετε τη ζωή σας για να σώσετε υλικά αγαθά, θα τα αποζημιώσουμε όλα» (vid)

Άδωνις: «Μη ρισκάρετε τη ζωή σας για να σώσετε υλικά αγαθά, θα τα αποζημιώσουμε όλα» (vid)
Ο υπουργός Εργασίας παρακάλεσε τους πολίτες να προσέξουν και τόνισε πως θα δοθούν αποζημιώσεις και να μην ρισκάρουν την ζωή τους για να σώσουν υλικά αγαθά από τις φωτιές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν σήμερα (23/7) καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας.

«Θέλω πρώτα απ' όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ελληνικής αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων που δίνουν πολύ μεγάλη μάχη με τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στη Ρόδο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος, να μην έχουμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Κάποιοι ειρωνεύονται την επιλογή της κυβερνήσεως να βάλει σε προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή αλλά κάνουν λάθος. Όσο καταστροφικές και να είναι οι εικόνες μιας πυρκαγιάς, εάν δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα όλα ξαναφτιάχνονται», είπε αρχικά ο υπουργός Εργασίας.

«Αν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, κάποιοι δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ. Άρα λοιπόν η επιλογή είναι σωστή, οι Αρχές κατάφεραν να εκκενώσουν πολλές περιοχές με ταχύτητα και με ασφάλεια. Ούτε αυτό ήταν αυτονόητο κάποτε. Θα πουν πολλοί "μα γιατί να μπαίνουν πυρκαγιές;". Θέλω να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι στην εποχή που ζούμε και ιδιαίτερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, η ιδέα ότι δεν θα έχουμε πυρκαγιές δεν είναι δυστυχώς εφικτή. Ήμουν πριν από ένα μήνα στην Ιταλία, καιγόταν η μισή Ιταλία. Στην Ισπανία καιγόταν η μισή Ισπανία και τουριστικές περιοχές. Η Ίμπιζα χαμός γινόταν. Χθες διάβασα ότι φέτος για πρώτη φορά είχαμε εκτεταμένες πυρκαγιές στην Ελβετία. Μάλιστα έκαιγαν για μέρες τα δάση επειδή δεν είχαν καθόλου αεροπλάνα και καθόλου ελικόπτερα. Δεν είχαν πιάσει ποτέ ξανά φωτιά», συμπλήρωσε.

«Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι δυστυχώς στη νέα πραγματικότητα οι πυρκαγιές θα έρχονται ό,τι και να κάνουμε. Το θέμα είναι να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή και να δίνονται οι αποζημιώσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα για να ξαναπαίρνει μπρος και η οικονομική δραστηριότητα και η ζωή των ανθρώπων. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Θέλω να σας πω ότι στο υπουργείο Οικονομικών φέρνουμε και μια διάταξη κοινή, υπουργείο Οικονομικών και υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές και που έχουν αδυναμία λειτουργίας να μπορούν να βγάζουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους έως τρεις μήνες, με την υπόσχεση πως δεν θα απολύσουν κανέναν. Οι εργαζόμενοι να παίρνουν 534 ευρώ από το κράτος για έως τρεις μήνες, μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα», τόνισε.

«Η καταγραφή των αποζημιώσεων θα γίνει σε πρώτο χρόνο, ό,τι ζημιά και να γίνει. Θέλω να πω στον κόσμο που με βλέπει ένα πράγμα. Μη ρισκάρετε την ζωή σας για να σώσετε υλικά αγαθά. Τα υλικά αγαθά θα τα αποζημιώσουμε όλα. Μην ρισκάρετε την ζωή σας για υλικά αγαθά. Προέχει η ανθρώπινη ζωή, τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα θα τα φτιάξουμε», ανέφερε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης.