Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Ρόδο: Οι εκκενώσεις γίνονται με πλωτά σκάφη του Λιμενικού - Άνθρωποι ανεβαίνουν σε καρότσες για να σωθούν (vid)

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Ρόδο: Οι εκκενώσεις γίνονται με πλωτά σκάφη του Λιμενικού - Άνθρωποι ανεβαίνουν σε καρότσες για να σωθούν (vid)
Εικόνες... αποκάλυψης στη Ρόδο! Η πυρκαγιά καίει το νησί και χιλιάδες τουρίστες είναι στους δρόμους έχοντας εγκαταλείψει τα ξενοδοχεία που είναι σε κίνδυνο!

Αρκετά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Ρόδο όπου για πέμπτη μέρα μαίνονται ανεξέλεγκτες φωτιές. Η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν με τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ναυαγοσωστικό ενώ στις εκκενώσεις πολιτών συνδράμουν πάνω από είκοσι ιδιωτικά σκάφη, στις περιοχές Κιόταρι και Λάρδο. Όσοι εκκενώνονται από τις δύο αυτές περιοχές της Ρόδου, μεταφέρονται στην περιοχή Κάλαθος.

Από την αεροπορική βάση των εναέριων μέσων του Λιμενικού στο Κοτρώνι του Μαραθώνα σηκώθηκε και ένα ελικόπτερο του λιμενικού. Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

Εκκενώσεις ξενοδοχείων για προληπτικούς λόγους

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι, στην εκκένωση και δύο ξενοδοχειακών μονάδων, για προληπτικούς λόγους, που βρίσκονται στην περιοχή Κιοττάρι της Ρόδου προχώρησαν οι τοπικές υπηρεσίες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Οι πελάτες των δύο ξενοδοχείων μεταφέρθηκαν με 30 τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλή περιοχή του νησιού.