ΗΠΑ: Νεκρόφιλος κοιμόταν με τα οστά φίλων του και έπειτα τα πωλούσε στο Facebook (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
ΗΠΑ: Νεκρόφιλος κοιμόταν με τα οστά φίλων του και έπειτα τα πωλούσε στο Facebook (vid)
Το FBI αντιλήφθηκε τις δραστηριότητές του κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με ένα παράνομο δίκτυο που εμπλέκεται στο εμπόριο ανθρώπινων μελών σώματος. Προσοχή ακολουθούν σκληρές περιγραφές!

Ανησυχητικές αποκαλύψεις προέκυψαν σχετικά με ένα άτομο που αναφέρεται ως «συλλέκτης οστών», ο οποίος κατηγορείται ότι πωλούσε κρανία και μέλη του σώματος αποθανόντων φίλων του στην αγορά του Facebook. Ο James Nott, που κατοικεί στο Κεντάκι, φέρεται να επιδίδεται σε αυτές τις μακάβριες δραστηριότητες και μάλιστα κοιμόταν με ένα κεφάλι στο κρεβάτι του, σύμφωνα με τις έρευνες του FBI.

Ο Nott, που λειτουργούσε με το ψευδώνυμο «William Burke», φέρεται να χρησιμοποίησε ένα ψεύτικο προφίλ για να διαφημίζει ανθρώπινα κρανία προς πώληση στην αγορά του Facebook. Το FBI αντιλήφθηκε τις δραστηριότητές του κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με ένα παράνομο δίκτυο που εμπλέκεται στο εμπόριο ανθρώπινων μελών σώματος, το οποίο είχε διασυνδέσεις με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ο Σέντρικ Λοτζ, πρώην διευθυντής νεκροτομείου στο διάσημο ίδρυμα, απολύθηκε επειδή φέρεται να έκλεβε «κεφάλια, εγκεφάλους, δέρμα και οστά» από δωρεά πτωμάτων.

Οι παράνομες συναλλαγές του Nott φέρεται να κάλυπταν τις Ηνωμένες Πολιτείες, με εξαίρεση τρεις πολιτείες: Τενεσί, Τζόρτζια και Λουιζιάνα. Σε μια αγγελία, ένα ανθρώπινο κρανίο περιγραφόταν ως «κομμένο για αυτοψία» και έλειπε ένα τμήμα από την κορυφή. Για να αποκρύψει τις ενέργειές του, ο Nott χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο και επικοινωνούσε μέσω μη ανιχνεύσιμων φωνητικών μηνυμάτων στο Facebook. Ωστόσο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι χρησιμοποίησε λογαριασμό PayPal με το πραγματικό του όνομα για να λάβει πληρωμή για τα ανθρώπινα λείψανα.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο διαμέρισμα του Nott, οι πράκτορες του FBI έκαναν ανατριχιαστικές ανακαλύψεις. Ο Nott ισχυρίστηκε ότι ζούσε μόνο με τους «νεκρούς φίλους» του, γεγονός που προκάλεσε περαιτέρω ανησυχίες. Η ένορκη κατάθεση αναφέρει ότι βρέθηκαν περίπου 40 ανθρώπινα κρανία, σπονδυλικές στήλες, μηριαία οστά και οστά ισχίων, μερικά από τα οποία ήταν περίτεχνα διακοσμημένα γύρω από τα έπιπλα. Ειδικότερα, ένα κρανίο ήταν τυλιγμένο σε μαντήλι, ενώ ένα άλλο βρισκόταν στο κρεβάτι του Nott.