Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος στον κόσμο έχει μήκος έξι μέτρα και συνεχίζει να μεγαλώνει

Επιμέλεια: Newsroom
Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος στον κόσμο έχει μήκος έξι μέτρα και συνεχίζει να μεγαλώνει
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο συγκεκριμένος κροκόδειλος βρίσκεται στη ζωή εδώ και 120 χρόνια και μπορεί να ζήσει για πολλά ακόμη χρόνια.

Ένα πάρκο άγριας ζωής της Αυστραλίας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει τον μεγαλύτερο και ενδεχομένως γηραιότερο κροκόδειλο του κόσμου. Γνωρίστε τον Cassius, ένα πλάσμα που προκαλεί δέος και έχει μήκος σχεδόν 6 μέτρα του οποίου η αξιοσημείωτη ηλικία έχει φτάσει σε ένα εντυπωσιακό ορόσημο, σύμφωνα με τους φροντιστές του.

Η Sally Isberg, διευθύνουσα σύμβουλος στο Κέντρο Έρευνας Κροκοδείλων στην Αυστραλία, εξέφρασε τον θαυμασμό της για το υπέροχο ερπετό σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Digital. Η ίδια μοιράστηκε: «Ο Cassius είναι ένα τόσο υπέροχο, όμορφο αγόρι και προφανώς έχει να μας πει μια σημαντική ιστορία». Η Isberg συνέχισε, επισημαίνοντας τη ζωηρή υγεία και τη χαρούμενη διάθεση του κροκόδειλου, λέγοντας: «Είναι ένα ευτυχισμένο, υγιές αγόρι. Έχει τέτοια προσωπικότητα. Τον καλούν στη μία πλευρά του κλουβιού και είναι χαρούμενος που περιπλανιέται».

Ο Cassiusξεκίνησε το εκπληκτικό του ταξίδι όταν αιχμαλωτίστηκε κοντά στην πόλη Ντάργουιν το 1984. Λίγα χρόνια αργότερα, βρήκε το σπίτι του στο Marineland Crocodile Park στο Green Island, όπου διαμένει για πάνω από 35 χρόνια. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Cassius έχει ήδη ζήσει τουλάχιστον 120 χρόνια, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η ηλικία του μπορεί να φτάσει 130, ξεπερνώντας τα γνωστά όρια της μακροζωίας των κροκοδείλων.

Αυτό που κάνει τον Cassius να ξεχωρίζει από τους ερπετοειδείς συνομηλίκους του είναι η αδιάκοπη ανάπτυξή του παρά την προχωρημένη ηλικία του. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου ελέγχου του νωρίτερα φέτος, ο καθηγητής Graeme Webb έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη. Ο Κάσιους είχε μεγαλώσει επιπλέον 33 εκατοστά από την προηγούμενη εξέτασή του.

Πηγή φωτογραφίας: Fox News Digital