Δριμύ κατηγορώ για τον Bill Gates: Φέρεται να ρώτησε γυναίκες υποψήφιες για εργασία αν έχουν γυμνές φωτογραφίες και ΣΜΝ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δριμύ κατηγορώ για τον Bill Gates: Φέρεται να ρώτησε γυναίκες υποψήφιες για εργασία αν έχουν γυμνές φωτογραφίες και ΣΜΝ (vid)
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι γυναίκες στοχοποιήθηκαν συγκεκριμένα με ερωτήσεις σχετικά με το σεξουαλικό τους ιστορικό, τη χρήση ναρκωτικών και άλλες ιδιωτικές πτυχές της ζωής τους.

Πρόσφατη έκθεση που υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων για εργασία στο προσωπικό γραφείο του Bill Gates έγιναν ανάρμοστες ερωτήσεις, έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτική ζωή και τον επαγγελματισμό. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Concentric Advisors, μια εταιρεία συμβούλων ασφαλείας που είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια ελέγχων ιστορικού για την Gates Ventures, κατηγορείται ότι έκανε παρεμβατικές και προσωπικές ερωτήσεις σε γυναίκες υποψήφιες για εργασία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι γυναίκες στοχοποιήθηκαν συγκεκριμένα με ερωτήσεις σχετικά με το σεξουαλικό τους ιστορικό, τη χρήση ναρκωτικών και άλλες ιδιωτικές πτυχές της ζωής τους. Ο εκπρόσωπος της Gates διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία πρόσληψης διεξάγεται με σεβασμό για κάθε υποψήφιο και ότι διατηρούν πολιτική μηδενικής ανοχής για τυχόν παραβιάσεις αυτής της αρχής. Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η διαδικασία ελέγχου του ιστορικού είναι πανομοιότυπη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Οι υποψήφιοι που πήραν συνέντευξη από την Concentric Advisors φέρονται να αντιμετώπισαν ερωτήσεις σχετικά με εξωσυζυγικές σχέσεις, γυμνές εικόνες στα κινητά τους τηλέφωνα, προτιμήσεις σχετικά με την πορνογραφία, ακόμη και αν είχαν χορέψει για χρήματα. Τέτοιες ερωτήσεις θεωρούνται απαράδεκτες και αποτελούν παραβίαση της συμφωνίας της Gates Ventures με την εταιρεία συμβούλων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Gates Ventures.

Η Concentric Advisors, από την άλλη πλευρά, αρνείται ότι κάνει τέτοιες ακατάλληλες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της. Ωστόσο, οι υποψήφιοι που ερωτήθηκαν από τη Wall Street Journal πίστευαν ότι ο σκοπός πίσω από αυτές τις παρεμβατικές ερωτήσεις ήταν να αποκτηθούν δυνητικά επιζήμιες πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό.

Το έντυπο συγκατάθεσης, το οποίο είδε το πρακτορείο, αποκάλυψε ότι η αξιολόγηση της συμπεριφοράς που χορηγήθηκε κατά τη διαδικασία διαλογής αφορούσε διάφορες προσωπικές ιστορίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ, ιατρικών αρχείων και ψυχιατρικών ιστοριών. Οι υποψήφιοι που υπέγραψαν τη συμφωνία έδωσαν την άδεια να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα στο ιδιωτικό γραφείο του Gates, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών. Ωστόσο, η αποκάλυψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών απαγορεύτηκε ρητά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έκθεση αυτή έρχεται μετά από προηγούμενες καταγγελίες που αφορούσαν τον Μπιλ Γκέιτς, συμπεριλαμβανομένων των απειλών του Τζέφρι Επστάιν για την αποκάλυψη μιας υποτιθέμενης σχέσης και μιας έρευνας της Microsoft σχετικά με την πολυετή σχέση του Γκέιτς με μια υπάλληλο. Ο Gates έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του προσωπικού του ιστορικού και της διαδικασίας ελέγχου ιστορικού που βρίσκεται σήμερα υπό εξέταση.