Εκλογές 2023: Ο υποψήφιος της ΝΔ στο Ηράκλειο ζήτησε επανακαταμέτρηση ψήφων - Μπορεί να χάσουν την έδρα οι «Σπαρτιάτες»

Εκλογές 2023: Ο υποψήφιος της ΝΔ στο Ηράκλειο ζήτησε επανακαταμέτρηση ψήφων - Μπορεί να χάσουν την έδρα οι «Σπαρτιάτες»
Μόλις οκτώ ψήφοι διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους ΝΔ και Σπαρτιατών. Την ερχόμενη εβδομάδα η επανακαταμέτρηση στο Ηράκλειο.

Αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ηράκλειο της Κρήτης υπέβαλε, μέσω της δικηγόρου του, ο Γρηγόρης Πασπάτης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το cretalive, η αίτησή του αφορά στις ψήφους του κόμματος «Σπαρτιάτες». Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανακατανομή των εδρών και τελικά βουλευτής να εκλεγεί ο κ. Πασπάτης από τη Νέα Δημοκρατία και το Ηράκλειο να μην έχει βουλευτή από το ακροδεξιό κόμμα καθώς η διαφορά των οκτώ ψήφων είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί.

Σημειώνεται πως στον συγκεκριμένο Νομό, την έδρα για τους Σπαρτιάτες κατέχει ο Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, ενώ αντίστοιχη κίνηση για επανακαταμέτρηση έχει γίνει στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, από την υποψήφια βουλευτή Εύβοιας των «Σπαρτιατών», Δέσποινα Γιακομίδου.

Κατά τις ίδιες πηγές, αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Βαρδάκης.

Η διαδικασία στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου θα αρχίσει την ερχόμενη βδομάδα, παρουσία προέδρου Πρωτοδικών. Θα έχουν συγκροτηθεί 20 συνεργεία και θα γίνει παρόντων των ενδιαφερομένων.