Επιθέσεις DDoS έβγαλαν εκτός λειτουργίες τα Outlook και OneDrive

Newsroom
Επιθέσεις DDoS έβγαλαν εκτός λειτουργίες τα Outlook και OneDrive
H Microsoft επιβεβαίωσε την εξέλιξη που δυσκόλεψε τους χρήστες των υπηρεσιών της.

Πριν από λίγες ημέρες, τα Outlook και OneDrive τέθηκαν εκτός λειτουργίας και η Microsoft αναζητούσε τα αίτια της δυσλειτουργίας.

Πλέον η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως οι servers της εκείνες τις ημέρες δέχτηκαν επιθέσεις DDoS και ανέφερε πως τελικά η «ζημιά» ήταν μικρή αφού οι δύο υπηρεσίες δεν προσφέρονταν απλά για μερικές ώρες στους χρήστες.

«Δεν έχουμε αποδείξεις ότι δεδομένα χρηστών έπεσαν σε χέρια τρίτων», σημείωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας στο επίσημο blog.

Ως υπαίτια για την επίθεση εμφανίστηκε η Anonymous Sudan, η οποία χαρακτηρίζεται για τις σχέσεις της με την ρωσική κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη ομάδα αναφέρεται πως έχει ξεκινήσει τις κυβερνο-επιθέσεις από τις αρχές του 2023 και πως αρχικά στόχευε χώρες που εμπλέκονταν με την σουδανική κυβέρνηση και προωθούσαν αντι-μουσουλμανικές πολιτικές.

Ειδικοί στον τομέα των κυβερνοεπιθέσεων αναφέρουν πάντως πως η ομάδα είναι επί της ουσίας παρακλάδι της φιλορωσικής Killnet και μάλιστα ενισχύθηκε αυτή τους η άποψη από το γεγονός ότι το Σουδάν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «Συμβουλίου Σκοτεινού Δικτύου» με τις Killnet και Revil.

Πρώτος στόχος των δύο ομάδων θα είναι το SWIFT, το διεθνές διατραπεζικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε Ευρώπη και Αμερική και από το οποίο έχει αποκλειστεί η Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της στη Ρωσία από τις αρχές του 2022.

Πηγή εικόνας: Getty Images