Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της σύγκρουσης ΙΧ με πατίνι που οδήγησε δύο παιδιά σε νοσοκομείο στη Καλαμάτα (vid)

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της σύγκρουσης ΙΧ με πατίνι που οδήγησε δύο παιδιά σε νοσοκομείο στη Καλαμάτα (vid)
Δύο παιδιά πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι, παρασύρονται από αυτοκίνητο που δεν πρόλαβε να φρενάρει, σε διασταύρωση της πόλης.

Πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα, όταν δυο παιδιά ηλικίας περίπου 15 ετών που βρισκόταν πάνω σε πατίνι συγκρούστηκαν με αυτοκίνητο. Το ατύχημα έγινε στην διασταύρωση των οδών Κρήτης και Εθνικού Σταδίου.

Οι σκηνές πανικού που ακολουθούν στο σημείο της σύγκρουσης, η αγωνία για το 15χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και νοσηλεύεται διασωληνωμένο, μαζί με τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες στενών συγγενών των 2 παιδιών, πλαισιώνουν τις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας με την στιγμή της παράσυρσης.


Απόγευμα Τρίτης και δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 15 ετών, εμφανίζονται στο πλάνο. Δε φοράει κράνος κανένα. Μπροστά διακρίνεται η 15χρονη που οδηγεί και πίσω ο φίλος της, που την κρατάει από τη μέση. Τα παιδιά κάνουν τραγικά λάθη και το ατύχημα σημειώνεται δύο δευτερόλεπτα μετά, όταν χωρίς να σταματήσουν, βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο.

Στη διασταύρωση υπάρχει STOP αλλά η 15χρονη που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι είναι αμφίβολο αν πρόλαβε να το δει. Το μηχανάκι μπροστά στα παιδιά σταμάτησε, αλλά τα παιδιά, όπως φαίνεται στο βίντεο, επιχείρησαν να περάσουν απέναντι χωρίς να κόψουν ταχύτητα.

Σε άλλο σημείο του ντοκουμέντου φαίνεται η 15χρονη να επιχειρεί, μάλλον ενστικτωδώς, να στρίψει δεξιά, αλλά είναι αδύνατον να αποφευχθεί η σύγκρουση. Το ανήλικο αγόρι καταλήγει με το ηλεκτρικό πατίνι κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου και η φίλη του, που ευτυχώς τραυματίστηκε πιο ελαφρά, στο παρμπρίζ του οχήματος, που έσπασε.

«Έπεσε ο γιος μου και χρύπησε το κεφάλι του. Δικό μας ήταν το πατίνι, το έπαιρνε συνέχεια», λέει η μητέρα της 15χρονης.

Στη ΜΕΘ το αγόρι

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Καλαμάτας διαπιστώνουν πως ο 15χρονος τραυματίας έχει υποστεί κάταγμα κρανίου. Το παιδί μεταφέρεται στο ΚΑΤ της Αθήνας και οι γιατροί αποφασίζουν να το διασωληνώσουν στην εντατική. Η μητέρα του, που μιλάει στο LIVE NEWS, βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή.

«Ο σύζυγός μου πήγε πρώτα στο σημείο. Εγώ το έμαθα κατόπιν όταν ήταν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και μετά πήγαν στην Αθήνα. Αυτός είναι προσεκτικός, δεν ξέρω τι έγινε τώρα γιατί έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο».

Όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διατηρούσε τις αισθήσεις του, όμως αργότερα παρουσίασε συμπτώματα απώλειας συνείδησης Οι γονείς του προσεύχονται για μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών και αγωνιούν.

«Τώρα είναι ναρκωμένος για να μπορούν να κάνουν όλες τις εξετάσεις, όπως αξονική και να μην κουνιέται να είναι σε καταστολή». Η 15χρονη που οδηγούσε το πατίνι τραυματίστηκε ελαφρά και οι γιατροί που την παρακολουθούν, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της.

«Είναι σοκαρισμένη. Φοβάται για το αγόρι επειδή έμαθε ότι είναι σοβαρά . Τώρα αρχίζει και θυμάται. Έχει κατάγματα πίσω στην μέση της. Πονάει η μέση της και το κεφάλι της. Σκέφτεται το άλλο παιδί, νιώθει τύψεις», λέει η μητέρα της.

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύγκρουση

Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν αλλάξει την εικόνα των μετακινήσεων στις πόλεις, όμως εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους.

Τα δύο παιδιά έκαναν τουλάχιστον 3 λάθη:

– Δε φορούσαν κράνη,

– Ήταν δύο πάνω στο πατίνι, αν και απαγορεύεται,

– Δεν σταμάτησαν στο STOP που υπήρχε στη διασταύρωση.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα για τα ηλεκτρικά πατίνια είναι 25 χλμ./ ώρα. Οι οδηγοί απαγορεύεται να έχουν ακουστικά και να μιλάνε στο κινητό, ενώ δεν επιτρέπεται να κινούνται σε οδούς που έχουν όριο ταχύτητας πάνω από 50 χλμ./ ώρα, όπως ο δρόμος στην Καλαμάτα που σημειώθηκε η παράσυρση.

«Εγώ δεν το περίμενα ότι θα πάνε με το πατίνι. Μου λέει ‘’μαμά θα πάμε βόλτα στη παραλία με τα παιδιά. Δεν έχει η κόρη μου πατίνι δεν ήταν δικό της», λέει η μαμά της 15χρονης στο MEGA.

H αγωνία για τον 15χρονο τραυματία κορυφώνεται, με το βίντεο ντοκουμέντο της σύγκρουσης να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα χέρια αστυνομικών που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.