Πανελλήνιες 2023: Πανούργος μαθητής στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τους παραδοσιακούς τρόπους αντιγραφής αλλά τον... πρόδωσε η τεχνολογία

Πανελλήνιες 2023: Πανούργος μαθητής στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τους παραδοσιακούς τρόπους αντιγραφής αλλά τον... πρόδωσε η τεχνολογία
Μια απίστευτη κομπίνα πήγε να στήσει ένας μαθητής στην Θεσσαλονίκη αλλά έγινε τσακωτός.

Σάλο, αλλά και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο η αποκάλυψη ότι ο γιος γνωστού μεγαλογιατρού πιάστηκε να αντιγράφει με «ψείρα» κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων σε ιδιωτικό λύκειο της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής TLive η παράβαση διαπιστώθηκε την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σε ιδιωτικό γενικό λύκειο της πόλης, που έχει οριστεί ως εξεταστικό κέντρο.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εξέτασης των μαθητών σε συγκεκριμένο μάθημα ακούστηκε στην αίθουσα ένα βουητό. Αμέσως ο μαθητής ζήτησε άδεια να πάει στην τουαλέτα. Τον μαθητή συνόδευσε επιτηρητής, όπως προβλέπεται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Εκεί όμως ο νεαρός, αντί να πετάξει το ακουστικό με το οποίο ο συνεργός του προφανώς μετέδιδε τις απαντήσεις των εξετάσεων, προσπάθησε να διορθώσει τη βλάβη. Όταν όμως επέστρεψε στην αίθουσα, το πρόβλημα συνεχίστηκε.

Ακούστηκε ξανά ο βόμβος από το ακουστικό που είχε στο αυτί του και τότε εντοπίστηκε η «ψείρα» από τους επιτηρητές και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. Ο μαθητής απομακρύνθηκε από την αίθουσα εξέτασης και μηδενίστηκε το γραπτό του. Μάλιστα η παραλίγο απάτη προκάλεσε την αντίδραση των συμμαθητών του που έδιναν εκείνη την ώρα τη μάχη για την είσοδό τους σε ΑΕΙ.