Τρενάκι σε λούνα παρκ στη Κίνα σταμάτησε ανάποδα: Οι επιβάτες φώναζαν επί 30 λεπτά (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τρενάκι σε λούνα παρκ στη Κίνα σταμάτησε ανάποδα: Οι επιβάτες φώναζαν επί 30 λεπτά (vid)
Οι ειδικοί αποδίδουν την διακοπή ρεύματος σε υπερφόρτωση του δικτύου λόγω καύσωνα.

Αναστάτωση επικράτησε σε λούνα παρκ της επαρχίας Χεμπέι στην Κίνα όταν επιβάτες σε ένα τρενάκι έμειναν στον αέρα λόγω διακοπής ρεύματος.

Βίντεο που έχει γίνει viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες δείχνει το τρενάκι του λούνα παρκ να κινείται προς την κορυφή όταν ξαφνικά σταματά λόγω διακοπής ρεύματος. Oι επιβάτες βρέθηκαν ανάποδα για περίπου 30 λεπτά στο τρενάκι στο πάρκο ψυχαγωγίας στις 6 Ιουνίου. Οι ειδικοί αποδίδουν την διακοπή ρεύματος σε υπερφόρτωση του δικτύου λόγω καύσωνα.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η Κίνα περνάει την πιο μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών από το 1961. Στην Τζιανγκσού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κάνει τόση ζέστη που η θερμοκρασία του οδοστρώματος φτάνει σε σημεία τους 68 βαθμούς Κελσίου. Οι τοπικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους οδηγούς για τον κίνδυνο να σκάσουν ελαστικά οχημάτων.

Παράλληλα ξαφνικές πλημμύρες έπληξαν την Τετάρτη (7/6) το βορειοδυτικό και άνυδρο συνήθως, τμήμα της Κίνας. Ο απολογισμός των νεκρών από αυτές, ο οποίος αναθεωρήθηκε προς τα πάνω σήμερα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 18, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 13, σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι πλημμύρες αυτές προκάλεσαν σε ορεινή ζώνη κατολισθήσεις και εξέτρεψαν τη ροή ποταμού.