Κως: Νέοι διασώστες στο νησί για να κινηθεί και το δεύτερο ασθενοφόρο

Κως: Νέοι διασώστες στο νησί για να κινηθεί και το δεύτερο ασθενοφόρο
Άμεση κινητοποίηση για βελτίωση των συνθηκών στο νησί της Κω.

Άμεσες εξελίξεις στην Κω, καθώς μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, θα έχουν μετακινηθεί εκεί 4 νέοι διασώστες, προκειμένου να μετακινείται και το δεύτερο ασθενοφόρο του νησιού.

Τη δέσμευση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, ότι έως την προσεχή Παρασκευή θα έχουν μετακινηθεί στην Κω τέσσερις διασώστες με στόχο την λειτουργία του 2ου ασθενοφόρου απέσπασε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, κατά την επίσκεψη του στην υπηρεσία, σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου τύπου του δήμου.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα δεδομένα του νησιού και την επιτακτική ανάγκη ιατρικής κάλυψης κατοίκων και επισκεπτών. Μετά τη διαβεβαίωση του κ. Παπαευσταθίου ο Θεοδόσης Νικηταράς επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Αιγαίου, Σάββα Καραταπάνη, από τον οποίο ζήτησε η 2η βάρδια ασθενοφόρου να διατεθεί με έδρα την Αντιμάχεια.

Επίσης, διευθετήθηκε η δυνατότητα επιπλέον υποστήριξης με ασθενοφόρο του Στρατού, μετά τη συμφωνία Υπουργείου Υγείας , ΕΚΑΒ, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω απέστειλε λίστα γιατρών που θα διατεθούν για κάλυψη λειτουργίας του στρατιωτικού ασθενοφόρου.