Η δήμαρχος του Παρισιού δήλωσε πως το Παρίσι πρέπει να μάθει να ζει με αρουραίους 

Επιμέλεια: Newsroom
Η δήμαρχος του Παρισιού δήλωσε πως το Παρίσι πρέπει να μάθει να ζει με αρουραίους 
Μετά από χρόνια μάχης με αρουραίους του Παρισιού, η δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα ιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, αποφάσισε να ιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση με τους αρουραίους που κατακλύζουν την Πόλη του Φωτός:

«Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι;» αναρωτιέται η δήμαρχος. Μετά από χρόνια μάχης με τα συγκεκριμένα ζώα, αυτή την εβδομάδα η διοίκηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιτύχει μια πιο ειρηνική κατάσταση συνύπαρξης με τα τρωκτικά.

«Με την καθοδήγηση της δημάρχου, αποφασίσαμε να σχηματίσουμε μια επιτροπή για το ζήτημα της συγκατοίκησης», ανακοίνωσε η Anne Souyris, αντιδήμαρχος δημόσιας υγείας της πόλης, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (8/6) στο Συμβούλιο του Παρισιού.

Πρόσθεσε ότι η ομάδα θα αναλάβει να βρει τη μέθοδο αντιμετώπισης των αρουραίων, που θα είναι πιιο «αποτελεσματική» για τους Παριζιάνους.

Η ανακοίνωση, όπως αναφέρει το politico, αντιμετωπίστηκε με αντιδράσεις από πολιτικούς όπως ο Geoffroy Boulard, δήμαρχος του 17ου Διαμερίσματος της πόλης, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα ανησυχίες για τον «πολλαπλασιασμό των αρουραίων».

Ωστόσο, οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, όπως το Paris Animals Zoopolis, χαιρέτησαν την νέα προσέγγιση του ζητήματος.