«Βόμβα» από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: «Oι ΗΠΑ μολύνουν με ιό συσκευές της Apple»

«Βόμβα» από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: «Oι ΗΠΑ μολύνουν με ιό συσκευές της Apple»
Όπως ανέφερε η FSB, η εταιρεία δίνει στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τη δυνατότητα να παρακολουθούν οποιοδήποτε πρόσωπο που ενδιαφέρει τον Λευκό Οίκο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) αποκάλυψε μια δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μέσω ενός ιού λογισμικού σε κινητές συσκευές της Apple, σύμφωνα με την ανακοίνωση την Πέμπτη του Κέντρου Δημοσίων Σχέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην ιστοσελίδα της μυστικής υπηρεσίας.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, από κοινού με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), αποκάλυψε μια δράση συλλογής πληροφοριών από αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση κινητών συσκευών της Apple (ΗΠΑ). Κατά τη διάρκεια της διασφάλισης των ρωσικών τηλεπικοινωνιακών υποδομών, αποκαλύφθηκαν ανωμαλίες που αφορούν μόνο τους χρήστες κινητών τηλεφώνων της Apple και προκαλούνται από τη λειτουργία άγνωστου προηγουμένως κακόβουλου λογισμικού (VPO) που εκμεταλλεύεται ευπάθειες λογισμικού που προβλέπονται από τον κατασκευαστή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αρκετές χιλιάδες κινητά τηλέφωνα αυτής της μάρκας βρέθηκαν μολυσμένα. Ταυτόχρονα, εκτός από τους εγχώριους συνδρομητές, αποκαλύφθηκαν περιστατικά μόλυνσης ξένων αριθμών και συνδρομητών που χρησιμοποιούν κάρτες SIM εγγεγραμμένες σε διπλωματικές αποστολές και πρεσβείες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του ΝΑΤΟ και των μετασοβιετικών χωρών, καθώς και του Ισραήλ, της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», ανέφερε η FSB.

«Έτσι, οι πληροφορίες που απέκτησαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αποδεικνύουν τη στενή συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας Apple με την εθνική υπηρεσία πληροφοριών, ιδίως την αμερικανική NSA, και επιβεβαιώνουν ότι η δηλωμένη πολιτική διασφάλισης της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των συσκευών της Apple δεν είναι αληθινή», τόνισε η FSB.

«Η εταιρεία παρέχει στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για την παρακολούθηση τόσο οποιουδήποτε ενδιαφέρει τον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών τους στις αντιρωσικές δραστηριότητες, όσο και των ίδιων των πολιτών τους», ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) στην ανακοίνωσή της.