Εκλογές στη Τουρκία: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στεφτεί Σουλτάνος

Εκλογές στη Τουρκία: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στεφτεί Σουλτάνος
Άτυπα exit poll δείχνουν προβάδισμα του Σουλτάνου με με 52,4%, έναντι 47,5% τον Κιλιντσντάρολγου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις και θα είναι ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων, συγκεντρώνει 52,04% έναντι 47,50% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.


Τα συγκεκριμένα ποσοστά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, είναι καταγεγραμμένα με το 35% της ενσωμάτωσης.

Σοβαρή καταγγελία από το κόμμα Κιλιτσντάρογλου για ξυλοδαρμό και νοθεία


Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, του οποίου ηγείται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση στο χωριό Καράαλι της επαρχίας Σανλιούρφα της νότιας Τουρκίας κατά τη διάρκεια των σημερινών εκλογών.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη Αλί Σεκέρ, ο οποίος καταγγέλλει πως ξυλοκοπήθηκε μιλά ευθέως για νοθεία στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια υπέρ του Ερντογάν: «Μια ομάδα 30 ατόμων επιχείρησε να προβεί σε λιντσάρισμα. Μία ψήφος για εμάς, πέφτει ως 366 ψήφοι για τον Ερντογάν», υποστήριξε.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το περιστατικό στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Ο Αλί Σεκέρ, ο βουλευτής μας, ξυλοκοπήθηκε από μια ομάδα επειδή αντιτάχθηκε στις παρατυπίες στην κάλπη! Προειδοποιούμε τις αρχές. διασφαλίζουμε την ασφάλεια της κάλπης, διασφαλίζουμε την ασφάλεια των συναδέλφων και των παρατηρητών μας!».

Μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή του CHP, Αλί Σεκέρ, επειδή εναντιώθηκε στις παρατυπίες στην ψηφοφορία στην Ούρφα, ο βουλευτής της Ούρφα, Μαχμούτ Τανάλ, ο οποίος πήγε στο εκλογικό κέντρο όπου ξυλοκοπήθηκε ο Σεκέρ, δέχτηκε επίσης επίθεση.