Σε σοβαρή κατάσταση η ερπετολόγος που προσπάθησε να πιάσει οχιά σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη και τη δάγκωσε (vid)

Σε σοβαρή κατάσταση η ερπετολόγος που προσπάθησε να πιάσει οχιά σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη και τη δάγκωσε (vid)
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία πήγε να απομακρύνει ένα φίδι από σχολείο της πόλης, και το ερπετό την δάγκωσε με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία της.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 39χρονη ερπετολόγος που δέχθηκε δάγκωμα από οχιά σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Η 39χρονη φαίνεται πως υπέστη αναφυλακτικό σοκ και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Α’ ΜΕΘ του Παπανικολάου ενώ οι γιατροί σύμφωνα με πληροφορίες της έχουν χορηγήσει αντιοφικό ορό.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και δεν φορούσε τα ειδικά προστατευτικά γάντια.

Όλα έγιναν όταν η 39χρονη εθελόντρια πήγε να απομακρύνει την οχιά από σχολείο.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με το newsit.gr, το δηλητηριώδες φίδι εντόπισε καθηγητής του σχολείου, ο οποίος αμέσως επικοινώνησε με την πυροσβεστική και στη συνέχεια με την 39χρονη ερπετολόγο και την εθελοντική ομάδα στην οποία ανήκει και ασχολείται με τα άγρια ζώα και ερπετά.
Όταν όμως η άτυχη γυναίκα πήγε να απομακρύνει το φίδι απο το προαύλιο του σχολείου τότε δέχτηκε το δάγκωμα. Η 39χρονη φαίνεται πως υπέστη αναφυλακτικό σοκ.

Αμέσως έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σημείο με το πλήρωμα να προχωρά στην διασωλήνωση της καθώς κρίθηκε πως η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία.