Παρουσίαση Huawei Watch Ultimate: Το κορυφαίο smartwatch της αγοράς

Παρουσίαση Huawei Watch Ultimate: Το κορυφαίο smartwatch της αγοράς
Η Huawei κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν.

H αγορά των premium smartwatches είναι στο ξεκίνημά της και ήταν λογικό να προσφέρουν αρκετές εταιρείες τα προϊόντα τους. Η Huawei κινείται ιδιαίτερα επιθετικά στο χώρο των «έξυπνων» ρολογιών και ήταν θέμα χρόνου να έχουμε κάτι από τη μεριά της. Το Huawei Watch Ultimate είναι εδώ και έρχεται να προσφέρει όλα όσα ψάχνει κάποιος από ένα ακριβό smartwatch, που πέραν των πολλών σημαντικών λειτουργιών, έχει και κορυφαίο design.

Από το κουτί αγοράς και μόνο είναι δεδομένο ότι μιλάμε για ένα κορυφαίας αισθητικής ρολόι. Η θήκη του είναι πολυτελής και στο εσωτερικό της θα βρείτε σε πρώτη φάση το ρολόι σε μπλε ή μαύρη έκδοση. Τα υλικά κατασκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ζαφείρι, ζιρκόνιο και νανοκρυσταλλικό κεραμικό υλικό και στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζει η AMOLED οθόνη της 1,5 ίντσας με ανάλυση 466x466 pixels και πυκνότητα 311ppi.

Στα πλάγια υπάρχει η κλασική περιστρεφόμενη κορώνα για τις διάφορες επιλογές και την πλοήγηση στο μενού που λειτουργεί άριστα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν οι ειδικοί αισθητήρες για τις μετρήσεις υγείας και η πρώτη σημαντική αλλαγή που βλέπουμε είναι η ανθεκτικότητα σε δύσκολες συνθήκες. Το Huawei Watch Ultimate Voyage Blue Ultimate προσφέρει στεγανότητα ακόμη και σε βάθος 100 μέτρων κάτω από το νερό και σε συνδυασμό με πάρα πολλές σχετικές μετρήσεις και σχετικά modes, γίνεται ιδανικό για καταδύσεις.

Από την άλλη, το Expedition Black μοντέλο απευθύνεται περισσότερο στους λάτρεις της πεζοπορίας και έχει ειδική πυξίδα περιμετρικά της οθόνης, αλλά και διάφορα modes που σας δείχνουν το δρόμο αν χάσετε τον προσανατολισμό σας. Στο αριστερά τμήμα έχουμε και ένα ακόμη πλήκτρο και ενεργοποιεί μια σειρά από ειδικές λειτουργίες. Στην «καρδιά» του ρολογιού βρίσκεται το Harmony OS της Huawei με όλες τις εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε, αλλά και την απόλυτη συμβατότητα με άλλες συσκευές (κινητά, tablets) του οικοσυστήματος. Συνδέεται πάντως το ίδιο εύκολα και με συσκευές iOS και Android απλά θα πρέπει αυτές να έχουν τις νεότερες εκδόσεις του εκάστοτε λειτουργικού εγκατεστημένες.

Πέραν των κλασικών εφαρμογών άθλησης και άσκησης, με το ECG, το Huawei Watch Ultimate μπορεί να καταγράψει την καρδιακή λειτουργία στη λογική ηλεκτροκαρδιογραφήματος και προσφέρει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για όλο το 24ωρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εντοπίσει απότομες αλλαγές στο ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς και να ενημερώσει τον χρήστη. Με την τεχνολογία TruSeen 5.0+ προσφέρει μέτρηση οξυγόνου ανά πάσα χρονική στιγμή, ενώ με μία σειρά από αλγόριθμους που ενισχύονται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει μια σημαντική ενημέρωση για όλα τα θέματα υγείας σας.

Για τους λάτρεις της άσκησης, τώρα, το Huawei Watch Ultimate προσφέρει πάνω από 100 λειτουργίες προπόνησης, 60 εφαρμογές και πολλές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο. Η σύνδεσή του με διάφορες συσκευές γίνεται με Bluetooth 5.2 και η αυτονομία του είναι από τις κορυφαίες που έχουμε δει μέχρι και σήμερα σε συσκευή της κατηγορίας. Η χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 530mAh και μπορεί να προσφέρει λειτουργία έως και 14 ημέρες με μία τυπική χρήση. Η φόρτισή της, δε, γίνεται στα 18W και μέσα σε μία ώρα μπορεί να γεμίσει από το 0% στο 100%.

Το Huawei Watch Ultimate είναι το κορυφαίο smartwatch της αγοράς αυτή τη στιγμή και προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και λειτουργίες για όποιον μπορεί και θέλει να έχει ένα gadget-κόσμημα στα χέρια του. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι κορυφαία, η αισθητική του μοναδική και σίγουρα η Huawei έβαλε για άλλη μια φορά τα γυαλιά στον ανταγωνισμό.