Εκλογές 2023: Γιατί αποχώρησαν μαζί από το Προεδρικό Μέγαρο Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας

Εκλογές 2023: Γιατί αποχώρησαν μαζί από το Προεδρικό Μέγαρο Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Παρέα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε πολλούς έκανε εντύπωση καθώς είχαν προηγηθεί οι κ .κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Βελόπουλος.

Με διαδικασίες fast track «τρέχουν» οι εξελίξεις για τη διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών στις 25 Ιουνίου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλεί σήμερα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ώστε να επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η ορκωμοσία και η διάλυση της Βουλής που προέκυψε την 21η Μαΐου.

Από το συμβούλιο που συγκάλεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βγήκε το συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και πλέον αναμένεται η ΠτΔ να πάρει τη σκυτάλη -όπως προβλέπει το Σύνταγμα- και να φωνάξει η ίδια τον αρχαιότερο πρόεδρο των τριών ανώτατων δικαστηρίων και να του αναθέσει την εντολή για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Κατά την έξοδο των πολιτικών αρχηγών από το Προεδρικό Μέγαρο πολλοί παρατήρησαν πως προπορεύονταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Βελλόπουλο και λίγο πίσω τους βρίσκονταν ο Δημήρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με το protothema ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έμεινε τελευταίος μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να του συμπαρασταθεί, αφού λόγω του προβλήματος με το πόδι του δεν μπορεί να περπατάει γρήγορα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ στο φεστιβάλ του κόμματος στο Ζάππειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε χτυπήσει το πόδι του και υπέστη ρήξη χιαστών, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.