Δεν παρέλαβε την διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας (vid)

Δεν παρέλαβε την διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας (vid)
Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου συνάντησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να λάβει την δεύτερη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της διαδικασίας για τις διερευνητικές εντολές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στην ΠτΔ ότι δεν θα παραλάβει την εντολή.

«Κυρία Πρόεδρε όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου κι εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαρόπουλου, από την πλευρά της, σημείωσε πως «το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο" και εξέφρασε την ελπίδα "οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση».

Χθες (22/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε την διερευνητική εντολή που του δόθηκε καθώς όπως είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.