«Θα το καταλάβουμε»: Πανεπιστήμιο προειδοποιεί τους φοιτητές του για τη χρήση του ChatGPT στις θερινές εξετάσεις

«Θα το καταλάβουμε»: Πανεπιστήμιο προειδοποιεί τους φοιτητές του για τη χρήση του ChatGPT στις θερινές εξετάσεις
Το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ έστειλε email στους φοιτητές τους, ενημερώνοντάς τους για την «ηθική» χρήση του ChatGPT στις εργασίες τους.

Το ChatGPT και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Ολοένα και περισσότεροι αρχίσουν να μαθαίνουν να το χρησιμοποιούν, κάτι που σύντομα θα έχει επιπτώσεις σε αρκετές πτυχές της καθημερινότητας.

Για την ώρα πάντως φαίνεται πως το ChatGPT έχει «εισβάλλει» και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ να προειδοποιεί τους φοιτητές τους, ενόψεις τνω εξετάσεων του καλοκαιρινού εξαμήνου. Για την ακρίβεια, η γραμματεία του Πανεπιστημίου έστειλε ένα email σε όλους τους φοιτητές, περιγράφοντας σημασία της ορθής ακαδημαϊκής χρήσης του ChatGPT, ενώ τους ενθάρρυνε να εξοικειωθούν με τον «ηθικό» τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, αποφεύγοντας τη λογοκλοπή. Με θέμα «παρακαλώ διαβάστε!», το email του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ υπενθύμιζε στους φοιτητές πως η μελέτη με τον κλασσικό τρόπο είναι «κρίσιμη» για την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση.

....

Παράλληλα, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στους φοιτητές εξηγούσε πώς η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να είναι επωφελής μόνο όταν χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα, καθώς επίσης και πως οι εργασίες που υποβάλλονται από φοιτητές με τη μορφή κειμένου, εικόνων ή κώδικα, και έχουν γραφτεί εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από ChatGPT, θα διερευνηθούν ως «ακαδημαϊκό παράπτωμα».

Mε λίγα λόγια το Πανεπιστήμιο τους λέει πως ό,τι και αν κάνετε «θα το καταλάβουμε». Μάλιστα, όλο αυτό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την είδηση του πρώτου φοιτητή που πιάστηκε να χρησιμοποιεί ChatGPT σε πανεπιστημιακή αξιολόγηση.