Μαγειρεύεται εδώ και 49 χρόνια: Ένα εστιατόριο στη Μπανγκόκ σερβίρει σούπα του 1974

Μαγειρεύεται εδώ και 49 χρόνια: Ένα εστιατόριο στη Μπανγκόκ σερβίρει σούπα του 1974
Θα δοκίμαζες μια σούπα που βράζει στην ίδια κατσαρόλα από τότε;

Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις, ειδικά όταν ταξιδεύουμε σε κάποια ξένη χώρα. Άλλωστε ένα βασικό μέρος του ταξιδιού αποτελεί και η γαστρονομία του κάθε τόπου, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα την καθημερινότητα και την κουλτούρα των ντόπιων.

Τι γίνεται όμως αν σου πουν πως πρέπει να δοκιμάσεις μια σούπα που μαγειρεύεται για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες; Ακούγεται περίεργο, όμως το εστιατόριο Wattana Panich στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης είναι γνωστό για την ειδική του σούπα, που μαγειρεύεται εδώ και 49 χρόνια. Και μάλιστα κάθε μέρα σχηματίζονται ουρές από ντόπιους και τουρίστες που σπεύδουν να τη δοκιμάσουν.

@anaaa.abroad I tried soup that's been cooking for 48 years! 🤢🍲 #tryingfood #tastetest #travelingexperience #bucketlist ♬ original sound - Anastasiia Petrova

Η ιδέα ήρθε από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητών, ο οποίος άρχισε να μαγειρεύει μια κρεατόσουπα σε μια μεγάλη κατσαρόλα το 1974. Κάθε βράδυ από εκείνη την ημέρα, ο ζωμός και το κρέας στραγγίζονται και καταψύχονται, για να συνεχιστεί το μαγείρεμα την επόμενη μέρα.

Η σούπα περιέχει περίπου είκοσι πέντε κιλά μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο συνεχίζει χωρίς σταματημό. Σερβίρεται μαζί με noodles και ένα μπολ κοστίζει 3 ευρώ. Αν και οπτικά το πιάτο δεν φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στον κατάλογο Michelin.