Γέννησε και μετά σκότωσε το μωρό της χώνοντας βαμβάκι στο στόμα του

Γέννησε και μετά σκότωσε το μωρό της χώνοντας βαμβάκι στο στόμα του
Η Πάρις Μάγιο ήταν 15 ετών κατά τη στιγμή του περιστατικού και δικάστηκε με την κατηγορία ότι σκότωσε τον Στάνλεϊ Μάγιο λίγο μετά τον τοκετό στο σπίτι των γονιών της, στο Χερεφορντσάιρ της Βρετανίας.

Ξεκίνησε η δίκη της 19χρονης, που επιτέθηκε και δολοφόνησε το νεογέννητο μωρό της, γεμίζοντάς το λαιμό του με βαμβάκι.

Η Πάρις Μάγιο ήταν 15 ετών κατά τη στιγμή του περιστατικού και δικάστηκε με την κατηγορία ότι σκότωσε τον Στάνλεϊ Μάγιο λίγο μετά τον τοκετό στο σπίτι των γονιών της, στο Χερεφορντσάιρ της Βρετανίας.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε πως έβαλε το μωρό σε μια σακούλα σκουπιδιών με την ελπίδα ότι η μητέρα της θα το θεωρούσε σκουπίδι. Η ίδια αρνείται την δολοφονία. Ο τοκετός έλαβε χώρα στο σαλόνι του σπιτιού της, βραδινές ώρες της 23ης Μαρτίου 2019 και η τότε 15χρονη γέννησε ενώ ήταν εντελώς μόνη της.

Ο Τζόνας Χάνκιν, συνήγορος πολιτικής αγωγής, δήλωσε ότι η μητέρα και ο πατέρας της βρίσκονταν στο σπίτι, αλλά ήταν στον επάνω όροφο όπου ο πατέρας της, ο οποίος δεν ήταν καλά, έκανε οικιακή αιμοκάθαρση. Πρόσθεσε ότι μετά τον τοκετό, η Πάρις Μάγιο επιτέθηκε στο μωρό, με αποτέλεσμα να σπάσει την άνω αριστερή και την άνω δεξιά πλευρά του κρανίου, προκαλώντας του σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, «συνειδητοποιώντας ότι το μωρό ήταν ακόμη ζωντανό, έχωσε κομμάτια βαμβακιού στο στόμα, τον φάρυγγα και το λαιμό του», πρόσθεσε. Στη συνέχεια ακούμπησε τη σακούλα σκουπιδιών στο κατώφλι της εξώπορτας. «Το επόμενο πρωί, έστειλε στον αδελφό της, ο οποίος βρισκόταν τότε στο σπίτι, το εξής μήνυμα: «Όταν βγεις έξω, μπορείς να βάλεις τη μαύρη σακούλα στον κάδο, είναι γεμάτη με αηδίες από χθες το βράδυ, σε παρακαλώ».

Η μητέρα της κοίταξε μέσα και βρήκε το πτώμα του νεογέννητου μωρού. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, αναφέροντας στο τηλεφωνικό κέντρο πως η κόρη της είχε γεννήσει και «απευθυνόμενη στην Πάρις ακούστηκε να λέει: "Θα μπορούσες να μου το είχες πει, αγάπη μου, θα μπορούσες να μου το είχες πει - το καημένο το μωρό" και επαναλαμβάνοντας: "Γιατί δεν μου το είπες;"».

Η Πάρις Μάγιο είπε στους τραυματιοφορείς ότι «το μωρό βγήκε πολύ γρήγορα» και ότι δεν κουνιόταν ούτε ανέπνεε. Είπε επίσης ότι «έβγαιναν πράγματα από το στόμα του και χρησιμοποίησε βαμβάκι στην προσπάθεια να τα καθαρίσει», σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Πηγαίνοντας στο νοσοκομείο με τη μητέρα της και το άψυχο μωρό στο ασθενοφόρο, η τότε έφηβη είπε στους τραυματιοφορείς: «Εγώ φταίω; Εγώ το έκανα αυτό;», και αργότερα: «Εγώ φταίω, εγώ φταίω».

Πρόσθεσε επίσης πως δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και ότι είχε κάποια αιμορραγία πριν γεννηθεί το μωρό, αλλά όχι όπως οι κανονικές της περίοδοι. Η μεγαλύτερη αδελφή της την είχε ρωτήσει αν ήταν έγκυος, αλλά εκείνη το είχε αρνηθεί, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν σστο δικαστήριο.

Ωστόσο είχε πει σε μια φίλη της στα social media ότι θα τελείωνε μια σχέση, καθώς δεν θα ήταν δίκαιο για τον τότε φίλο της αν έκανε παιδί. «Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι η κατηγορούμενη σκότωσε το μωρό για να αποτρέψει την ανακάλυψη της εγκυμοσύνης της και τη γέννησή του», σημείωσε ο Τζόνας Χάνκιν.