Το Θαύμα της Φατίμα: Όταν 70.000 άνθρωποι στριμώχτηκαν για να δουν την Παναγία

 Το Θαύμα της Φατίμα: Όταν 70.000 άνθρωποι στριμώχτηκαν για να δουν την Παναγία
Σαν σήμερα το 1917, τρία βοσκόπουλα στην Πορτογαλία ανέφεραν ότι η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά τους και τους έδωσε τρεις προφητείες.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν στα θαύματα, άλλοι μόνο αν δουν κάτι με τα μάτια τους, κάποιοι τρίτοι που ακόμα κι αν εκτυλιχθεί κάτι μπροστά τους, θα πουν πως ήταν οφθαλμαπάτη. Στην Πορτογαλία το 1917, τρία βοσκόπουλα ήξεραν πολύ καλά τι είδαν. Την Παναγία πάνω σε ένα σύννεφο. Ήταν σαν σήμερα το 1917, όταν η Λουσία με τα ξαδέρφια της Φρανσίσκο και Ζασίντα ανέφεραν πως είδαν μπροστά τους την Παναγία. Στις 13 κάθε μήνα όλοι οι κάτοικοι πήγαιναν στο ίδιο σημείο για να δουν το ίδιο θαύμα, ωστόσο…

Κανείς, εκτός από τα τρία παιδιά δεν μπορούσε να δει κάτι, με τον δήμαρχο της πόλης- στις 13 Αυγούστου- Αρτούρ Σάντος να δίνει εντολή να συλλάβουν τα τρία παιδιά και να τα πιέζει να βγουν να πουν πως όλα αυτά ήταν ψέματα. Τα τρία βοσκόπουλα φυσικά δεν έκαναν κάτι τέτοιο.

Ίσα-ίσα, λίγες μέρες αργότερα είπαν πως η γυναικεία μορφή εμφανίστηκε ξανά μπροστά τους και τους είπε πως στις 13 Οκτωβρίου θα λάμβανε χώρα ένα θαύμα που θα έκανε ακόμα και τους πιο άπιστους… να πιστέψουν. Τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα και περίπου 70.000 κόσμος κατέκλυσε την επαρχία για να δει το νέο θαύμα να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Ήταν το λεγόμενο «το θαύμα του Ήλιου».

Ανάμεσα στους πιστούς της εκκλησίας βρίσκονταν φωτορεπόρτερ, επιστήμονες, γιατροί, δημοσιογράφοι και αρκετοί απλά περίεργοι που ήθελαν να δουν αν όντως αληθεύουν όσα λένε τα παιδιά ή ήταν φαντασιόπληκτα.

Μαζεύτηκαν λοιπόν μία μέρα με συννεφιά και στη συνέχεια με βροχή. Η Λουσία ζήτησε προς το απόγευμα να κλείσουν τις ομπρέλες τους και ξαφνικά, η βροχή σταμάτησε και βγήκε ήλιος.

Ένας από τους παριστάμενους ανέφερε: «Νιώθω ανίκανος να περιγράψω αυτό που είδα. Κοίταξα ευθεία τον ήλιο, ο οποίος φαινόταν χλωμός και δεν ενοχλούσε τα μάτια μου. Έμοιαζε με μια μπάλα χιονιού, που περιστρεφόταν και φαινόταν ότι πλησίαζε τη γη. Τρομοκρατήθηκα και έτρεξα να κρυφτώ ανάμεσα στους άλλους, οι οποίοι έκλαιγαν και περίμεναν το τέλος του κόσμου».

Η Λουσία, είπε μετά πως η Παναγία, τής είπε να χτίσουν στο μέρος μια εκκλησία και τους ζήτησε να προσεύχονται εκεί. Της διαμήνυσε μάλιστα πως ο πόλεμος θα σταματούσε σύντομα. Η επιστημονική κοινότητα ανέφερε πως εκείνη τη μέρα δεν σημειώθηκε καμία έκλειψη ηλίου, ενώ κάποιοι… αντιδρώντες είπαν πως ήταν απλά μια οπτική ψευδαίσθηση. Κάποιοι, διατυμπάνιζαν πως ήταν ένα τέχνασμα της Καθολικής εκκλησίας.

Η Λουσία- η οποία είχε υποστηρίξει πως μαζί με τα ξαδέρφια της, είδε και τον Χριστό και τον Ιωσήφ- έγινε μοναχή ενώ τα δύο ξαδέρφια της πέθαναν λίγα χρόνια αργότερα από την ισπανική γρίπη. Η Λουσία έγραψε έξι απομνημονεύματα σχετικά με το «θαύμα της Φάτιμα» αλλά και τις τρεις προφητείες που της έδωσε η Παναγία εκείνη την ημέρα.

  • Η πρώτη ήταν η εικόνα της κόλασης,
  • Η δεύτερη το τέλος του πολέμου
  • Η τρίτη αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Β’, κάτι που συνέβη στις 13 Μαΐου το 1981 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Η Λουσία πέθανε το 2005 και μέχρι σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν στην περιοχή για να προσκυνήσουν… Τα δύο ξαδέρφια της, ανακηρύχθηκαν Όσιοι από τον Πάπα Παύλο Ιωάννη τον Β΄.