Εστιατόριο στην «άκρη του διαστήματος» θα προσφέρει γκουρμέ γεύματα

Εστιατόριο στην «άκρη του διαστήματος» θα προσφέρει γκουρμέ γεύματα
Το εστιατόριο θα βρίσκεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο αερόστατο μεγάλου ύψους, το οποίο ανεβαίνει σε ύψος 100.000 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Το φαγητό σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται σε υψόμετρο 25 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης μπορεί να μοιάζει με μια τραβηγμένη ιδέα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πλέον πραγματικότητα. Ένα νέο εστιατόριο με την ονομασία «Celeste» πρόκειται να αξοίξει, προσφέροντας στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία να απολαμβάνουν γκουρμέ γεύματα στην άκρη του διαστήματος. Ωστόσο, αυτή η μοναδική εμπειρία έχει ένα βαρύ τίμημα.

Το εστιατόριο θα βρίσκεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο αερόστατο μεγάλου ύψους, το οποίο ανεβαίνει σε ύψος 100.000 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της Γης. Σε αυτό το ύψος, οι επισκέπτες έχουν μια εκπληκτική θέα της καμπυλότητας της Γης και της απέραντης έκτασης του διαστήματος. Το εστιατόριο είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής για να διασφαλίσει ότι η εμπειρία του φαγητού είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και ασφαλής.

Το μενού του Celeste περιλαμβάνει μια σειρά από γκουρμέ πιάτα, που θα ετοιμάζονται από κορυφαίους σεφ από όλο τον κόσμο. Το μενού περιλαμβάνει τα πάντα, από αστακομακαρονάδα και ψημένα χτένια μέχρι μοσχάρι Wagyu και ριζότο τρούφας. Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα πιάτα επιλέγονται προσεκτικά, ώστε να διασφαλίζεται ότι είναι της υψηλότερης ποιότητας και μπορούν να αντέξουν τις ακραίες συνθήκες σε μεγάλο υψόμετρο.

Η εμπειρία του δείπνου στο Celeste είναι αναμφίβολα μοναδική, αλλά έχει ένα υψηλό κόστος. Ένα γεύμα για δύο άτομα μπορεί να κοστίσει πάνω από 120.000 δολάρια καθιστώντας το μια από τις πιο ακριβές γευστικές εμπειρίες στον κόσμο. Το υψηλό κόστος οφείλεται στη σημαντική επένδυση που απαιτείται για τη δημιουργία και τη συντήρηση του αερόστατου σε μεγάλο υψόμετρο, καθώς και στο κόστος του εξειδικευμένου εξοπλισμού και της τεχνολογίας που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του εστιατορίου.