Τι συνέβη στην έπαυλη του Playboy μετά το θάνατο του Χιου Χέφνερ και πως βρέθηκε σε ελληνικά χέρια

Τι συνέβη στην έπαυλη του Playboy μετά το θάνατο του Χιου Χέφνερ και πως βρέθηκε σε ελληνικά χέρια
Η εκτεταμένη έπαυλη Playboy Mansion, 29 δωματίων, ήταν ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά ακίνητα στο Λος Άντζελες .

Η φήμη της περίφημης έπαυλης του Playboy υπέστη πλήγμα μετά τον θάνατο του Hefner το 2017, όταν ήρθαν στο φως κατηγορίες για ναρκωτικά και σεξουαλικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο ακίνητο. Τι απέγινε όμως η έπαυλη;

Το 21.987 τετραγωνικών μέτρων...σπίτι, το οποίο χτίστηκε το 1927, αγοράστηκε από τον Hefner το 1971 για 1,1 εκατ. δολάρια - σήμερα το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 7.452.740 δολάρια.

Το ακίνητο διαθέτει αίθουσα παιχνιδιών, αίθουσα προβολών, κελάρι κρασιών, γήπεδα τένις και μπάσκετ, πισίνα, καταρράκτη και το περίφημο σπήλαιο - είχε ακόμη και το δικό του «ζωολογικό κήπο».

Όμως, στα απομνημονεύματά της Bunny Tales του 2006, η πρώην σύντροφος του Χέφνερ, Izabella St. James, δήλωσε ότι η έπαυλη χρειαζόταν επειγόντως ανακαίνιση.

Μια έρευνα από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες εντόπισε μεγάλο σε ένα υδρομασάζ στη σπηλιά, όπου βρέθηκαν τα βακτήρια που προκαλούν τη νόσο των λεγεωναρίων. Παρ' όλα αυτά, ο Hefner διέμενε εκεί από το 1974 μέχρι το θάνατό του- εκτός από τη διαμονή του εκεί, ο Hefner χρησιμοποιούσε την έπαυλη και για να στεγάσει τα γραφεία σύνταξης του περιοδικού Playboy.

Το 2016, ένα χρόνο πριν από το θάνατό του, ο Hefner έβγαλε την έπαυλη στην αγορά για το ιλιγγιώδες ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, δεν έφτασε την αρχική τιμή που ζητούσε και τελικά πουλήθηκε στον Ελληνοαμερικάνο Daren Metropoulos για τα μισά. Λίγο μετά την πώληση ο Μητρόπουλος δήλωσε στη Wall Street Journal: «Η κληρονομιά αυτού του ακινήτου ξεπερνάει τη διασημότητά του και το να έχω την ευκαιρία να υπηρετήσω ως διαχειριστής του θα ήταν πραγματικό προνόμιο. Είμαι εξαιρετικά παθιασμένος με την αρχιτεκτονική του και ανυπομονώ για αυτή τη σπουδαία ευκαιρία να μεταμορφώσω ένα από τα ωραιότερα κτήματα της χώρας.

Στον απόηχο του θανάτου του Hefner, αναφέρθηκε ότι λεηλατήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους ένα κομμάτι της ιστορίας της ποπ κουλτούρας.

Ένας γείτονας δήλωσε στο περιοδικό Globe: «Οι κρεβατοκάμαρες - ακόμη και του Hef - απογυμνώθηκαν από πράγματα όπως σεξουαλικά παιχνίδια, επίχρυσα αγάλματα, χρησιμοποιημένα σεντόνια και εσώρουχα».