Όταν ο Ναπολέων είχε δεχθεί επίθεση από λυσσασμένα κουνέλια (vid)

Όταν ο Ναπολέων είχε δεχθεί επίθεση από λυσσασμένα κουνέλια (vid)
Η ιστορία λέει ότι καθώς ο Ναπολέων και οι άνδρες του βάδιζαν στην αυστραλιανή ύπαιθρο, συνάντησαν μια μεγάλη ομάδα κουνελιών.

Πρόκειται για μια από τις πιο παράξενες ιστορίες από τη ζωή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, του θρυλικού Γάλλου στρατιωτικού ηγέτη που κατέκτησε μεγάλο μέρος της Ευρώπης στις αρχές του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με τον θρύλο, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Αυστραλία το 1803, ο Ναπολέων αντιμετώπισε μια ορδή από «δολοφονικά» κουνέλια που απειλούσαν να κατακλύσουν τα στρατεύματά του.

Η ιστορία λέει ότι καθώς ο Ναπολέων και οι άνδρες του βάδιζαν στην αυστραλιανή ύπαιθρο, συνάντησαν μια μεγάλη ομάδα κουνελιών. Στην αρχή, τα κουνέλια φαίνονταν αρκετά ακίνδυνα, αλλά καθώς οι στρατιώτες πλησίαζαν, τα κουνέλια έγιναν ξαφνικά επιθετικά και άρχισαν να τους επιτίθενται μαζικά.

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, τα κουνέλια οδηγήθηκαν σε παροξυσμό από το θόρυβο και την κίνηση των στρατευμάτων που βάδιζαν και άρχισαν να σαρώνουν τους στρατιώτες, δαγκώνοντας και γρατζουνώντας με τα κοφτερά τους νύχια. Οι πανικόβλητοι στρατιώτες δεν μπόρεσαν να αποκρούσουν την επίθεση και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά.

Μέσα στο χάος, ο ίδιος ο Ναπολέων φέρεται να πήρε ένα σπαθί και άρχισε να χτυπάει τα κουνέλια σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τους άνδρες του. Ωστόσο, τα κουνέλια ήταν πάρα πολλά και πολύ γρήγορα και συνέχισαν να επιτίθενται με σφοδρότητα.

Μόνο όταν οι στρατιώτες κατάφεραν να βάλουν φωτιά στα γύρω λιβάδια, τα κουνέλια αναγκάστηκαν τελικά να υποχωρήσουν. Η πυρκαγιά σκότωσε πολλά από τα κουνέλια και σκόρπισε τα υπόλοιπα, επιτρέποντας στον Ναπολέοντα και τα στρατεύματά του να συνεχίσουν την εκστρατεία τους.

Η ιστορία της μάχης του Ναπολέοντα με τα «δολοφονικά» λαγουδάκια έχει περάσει μέσα στα χρόνια ως μια περίεργη υποσημείωση της ιστορίας. Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πόσα από την ιστορία είναι αληθινά, παραμένει ένα συναρπαστικό παράδειγμα των παράξενων και απροσδόκητων συναντήσεων που μπορούν να συμβούν εν μέσω πολέμου.